ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2011 16:52:00

Šetřivý John rozdává na vnitru statisícové odměny

Šetřivý John rozdává na vnitru statisícové odměny

Ministr vnitra Radek John se pravděpodobně rozhodl definitivně skoncovat se svým obrazem bojovníka s nespravedlností a „jánabráchismem“, který si pečlivě před sněmovními volbami budoval.

Nejdříve jsme se dozvěděli, že vzal za své slib, že ministr vnitra Radek John s majáčkem nikdy jezdit nebude, pokud nepůjde o život. Dnes se dozvídáme, že ministr vnitra rozhodl na závěr roku o udělení odměn ve výši 2,7 milionu korun jedenácti svým nejbližším spolupracovníkům.

Podle časopisu Týden se mělo jednat o pět náměstků ministra, šéfa policejní inspekce, ředitele hasičského záchranného sboru, tři vedoucí ministrovi podřízených odborů a šéfa jeho kanceláře. Na 1900 dalších zaměstnanců ministerstva zbylo patnáct milionů korun. Samo o sobě je udělování odměn v době drastického šetření sporným krokem.

Nejen dramatické omezení provozních výdajů a investic, ale především radikální snížení platů policistů a hasičů je v příkrém rozporu s krokem ministra vnitra. Toto počínání ministra nemůže ani v poslanecké sněmovně zůstat bez odezvy. Budu proto Radka Johna v této věci interpelovat a požadovat vysvětlení a především odůvodnění udělení takto vysokých odměn.

Udělování odměn nejbližším spolupracovníkům ministra v řádu desítek či stovek tisíc korun, navíc když někteří z obdarovaných jsou na ministerstvu jen několik málo týdnů, považuji přímo za arogantní gesto vůči všem ostatním zaměstnancům resortu. Nepovažuji za spravedlivé, aby na úkor ostatních obdrželo několik ministrovi blízkých spolupracovníků v průměru 245 tisíc korun jako vánoční dárek.

Každý ať si sám posoudí, jak úspěšné ministerstvo vnitra pod vedením Radka Johna a jeho týmu je. Jsem přesvědčen, že pokud by o úspěšnosti rozhodovali řadoví policisté, hasiči či veřejnost, pak by nebyly udělovány milionové odměny, ale výpovědi.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama