ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2011 18:27:49

ČSSD dosud nezná kritéria výběru nového policejního prezidenta

ČSSD dosud nezná kritéria výběru nového policejního prezidenta

Jak Bublan, tak Pecina jsou bývalí úspěšní ministři vnitra, což se o Johnovi říci nedá.

Nabídku ministra vnitra Radka Johna na účast představitelů sociální demokracie v komisi stanovené pro výběr nového policejního prezidenta ČSSD zváží. Do dnešního dne a uskutečnění tiskové konference jsme neobdrželi žádnou konkrétní oficiální nabídku, a to ať už ze strany ministra Johna nebo premiéra Nečase.

Vítáme sice, že Radek John oslovil představitele těch sněmovních orgánů, v jejichž čele stojí představitelé sociální demokracie, avšak dosud neznáme detailní způsob a pravidla výběru nového policejního prezidenta. Bez této znalosti zatím nejsme schopni se rozhodnout o účasti či neúčasti ve výběrovém řízení.

Jak František Bublan, tak Martin Pecina jsou bývalí úspěšní ministři vnitra, což se o Radku Johnovi nebo Ivanu Langerovi říci nedá. Pokud se ČSSD rozhodne participovat na výběru policejního prezidenta, budou mít František Bublan i Martin Pecina mou plnou podporu.

ČSSD se bude výběrového řízení účastnit jen tehdy, pokud by výběr komisí neměl být jen divadlem, které překryje již dopředu vybrané a v koalici odsouhlasené jméno. Bohužel, tomu zatím naznačuje lhůta pěti dní, ve kterých by měl být vybrán nový policejní prezident. Těžko lze očekávat, že za tak krátkou dobu bude komise schopna zhodnotit kvality jednotlivých kandidátů. A to i s přihlédnutím k faktu, že kandidáti budou mít na vypracování svých představ o fungování policie a dodání všech podkladů pouze sedm dní.

Radek John i premiér Nečas rovněž musí jasně dopředu garantovat, že rozhodnutí komise budou respektovat.

Jeroným Tejc
stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama