Ing. Ivan Fuksa

  • ODS
  • Příbram
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2011 10:02:47

Potraviny na českém trhu jsou nezávadné

Potraviny na českém trhu jsou nezávadné

Potvrdily to nejnovější průběžné výsledky testů Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

V pořádku jsou všechny dosud kontrolované vzorky na trhu, které Státní zemědělská a potravinářská inspekce odebírá už od 5. ledna a prověřuje v souvislosti s dioxinovým rizikem v sousedním Německu. Inspektoři SZPI odebírali vzorky všech typů potravinářských výrobků z drůbeže, vepřového i hovězího masa a čerstvá vejce, a to napříč Českou republikou a především v obchodních řetězcích.

Podle průběžných výsledků mimořádných kontrol jsou potravinářské výrobky v českých obchodech v pořádku. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) prověřuje všechny typy potravinářských výrobků z drůbežího, vepřového i hovězího masa a čerstvá vejce, a to po celé republice a především v obchodních řetězcích. Výsledky jsou už například z Prahy, Brna, Tábora i z Ústí nad Labem. Všechny výrobky, u kterých je už testování dokončeno, vyhověly limitům na dioxiny.

V intenzivních kontrolách budou inspektoři dále pokračovat. Počet kontrolních odběrů se odvíjí od počtu potenciálně rizikových zásilek. Nadále vyšetřují zásilky, které by mohly pocházet z rizikových oblastí Německa. Bez ohledu na to, zda směřovaly do ČR přímo z Německa nebo přes jinou zemi. Státní zemědělská potravinářská inspekce ani Státní veterinární správa dosud nic závadného na pultech českých obchodů nezjistily.

Tereza M. Dvořáčková
tisková mluvčí MZe
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama