Ing. Václav Zemek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2011 20:04:00

Má nový ministr Chalupa vůbec nějakou koncepci?

Má nový ministr Chalupa vůbec nějakou koncepci?

Nový ministr Chalupa musí co nejdříve předložit koncepční řešení nejaktuálnějších problémů MŽP.

Sociální demokracie dlouhodobě apelovala na to, aby odvolaného Pavla Drobila nahradila ve funkci ministra životního prostředí respektovaná a odborně zdatná osobnost, jež by stabilizovala resort životního prostředí. Premiér Nečas si i přes tyto výhrady opozice a odborné veřejnosti prosadil na tento post politického a sobě blízkého kandidáta bez odborné erudice. Takový kandidát by přitom připadal v úvahu v případě, že by ministerstvo standardně fungovalo a nebylo personálně poškozeno jeho předchůdcem.

Premiér Nečas svým krokem proto vědomě přebírá spoluodpovědnost za případné další nezdary na tomto resortu a v oblasti životního prostředí. Premiér si je jistě vědom, že nový ministr si musí vytvořit svůj odborný tým a do problematiky resortu teprve proniknout, čímž ztrácí čas pro řešení aktuálních palčivých problémů na MŽP.   

Je zřejmě zbytečné očekávat od nového ministra dlouhodobou koncepci v oblasti životného prostředí. Přesto ČSSD jako nejsilnější opoziční strana apeluje na ministra Tomáše Chalupu, aby urychleně předložil svou koncepci řešení nejaktuálnějších problémů, zejména ochrany ovzduší, programu Zelená úsporám nebo třeba ochrana krajiny a přírody a protipovodňových opatření. Vzhledem k vážné situaci očekáváme, že ministr Chalupa seznámí veřejnost s touto koncepcí nejpozději do poloviny února 2011.

Václav Zemek, stínový ministr životního prostředí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama