ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2011 18:10:49

Poslanci ODS povedou diskusi s ministry o připravovaných reformách

Poslanci ODS povedou diskusi s ministry o připravovaných reformách

Již tento týden se chtějí poslanci ODS sejít na mimořádném zasedání poslaneckého klubu s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem.

Po dnešním zasedání klubu to oznámil jeho předseda Petr Tluchoř. Vedle řešení aktuální situace ve zdravotnictví chtějí poslanci znát především dlouhodobější reformní záměry ministerstva zdravotnictví a diskutovat konkrétní podobu chystaných legislativních kroků.

„Vítáme pozitivní odezvu od jednotlivých ministrů, kteří zareagovali na naši dřívější výzvu k diskuzi v rámci poslaneckého klubu. Zdravotnictví je pro nás v tuto chvíli prioritním tématem, a proto se mu chceme logicky věnovat na prvním místě. Diskuzi ale nechceme omezit jen na řešení stávající situace. S panem ministrem bychom rádi mluvili především o dlouhodobé koncepci fungování zdravotního systému,“ uvedl předseda klubu ODS Petr Tluchoř. Podle jeho slov by mělo příští týden následovat další mimořádné zasedání klubu za účasti ministra dopravy Víta Bárty. To bude věnováno diskuzi nad chystanou superkoncepcí dopravní infrastruktury v ČR.

Za důležité téma označil Petr Tluchoř také chystaná opatření ve školství, která by poslanci ještě během 13. schůze poslanecké sněmovny rádi prodiskutovali s ministrem školství Josefem Dobešem. Jedná se například o optimalizaci sítě středních škol.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama