Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2011 16:55:31

V kauze ProMoPro loajálně respektuji stanovisko koaličního partnera

V kauze ProMoPro loajálně respektuji stanovisko koaličního partnera

Tiskové prohlášení ministra financí Miroslava Kalouska

Na základě četných dotazů, jaké je mé stanovisko ke včerejšímu usnesení grémia ODS v kauze ProMoPro, si dovoluji pro zjednodušení (abych nemusel opakovat stejnou věc mnohokrát) vydat následující prohlášení.

Záležitost má pro mě jako pro ministra financí dvě roviny - odbornou a politickou. V odborné rovině je záležitost zřejmá. Předmětná zakázka je na úrovni Ministerstva financí prošetřena, finanční toky, které se jí týkají, byly zanalyzovány Finančním analytickým útvarem, který odvedl profesionální a objektivní práci.

V politické rovině loajálně respektuji stanovisko koaličního partnera. Tvrdí-li, že s tím pan ministr Vondra nemá nic společného, tak to asi bude pravda. Pokud by to snad pravda nebyla, nejedná se o moji, ale o jejich politickou odpovědnost. Tímto prohlášením pro sebe pokládám tuto záležitost za uzavřenou a dále se k ní nebudu veřejně vyjadřovat.

Miroslav Kalousek,
ministr financí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama