Ing. Petr Benda

Ústecký kraj
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2011 9:14:00

Hájení Bárty pokračuje

Hájení Bárty pokračuje

Ministr dopravy Bárta z VV si v této zemi může dovolit naprosto všechno a nikdo nevolá po jeho odstoupením, neboť všichni jsou spokojeni s jeho omluvou neomluvou.

Ta spíše vypadá jako ta známá omluva Vlasty Buriana z filmu Anton Špelec ostrostřelec, že císař pán není vůl, ale je korunovaný.

Stát se něco podobného politikovi ČSSD, byl by smýkán novinami a psaly by se o něm polopravdy a lži, dokud by nebyl úplně zničen. V případě ministra Bárty je veřejnosti dáno na vědomí, aby byla naprosto spokojená, neboť se z něho podařilo vydolovat něco, čemu omluva může říci jen člověk špatně slyšící nebo naprosto nechápající.

Je mnoho dalších příkladů k tomu, aby bylo možné tvrdit, že nerozhodují ani tak fakta, jako přízeň médií a snaha některých novinářů z neznámých důvodů za každou cenu někomu škodit. Byl jsem také mnohokrát napaden. K některým případům se nehodlám ani vyjadřovat, ale u Krajské zdravotní a nákupu předražených zdravotnických zařízení a přístrojů se musím ohradit. Tyto nákupy se nestaly v době, ve které jsem předsedou představenstva Krajské zdravotní.  Předsedou představenstva jsem se stal 17. 12. 2008. Celé výběrové řízení na nákupy, včetně podpisu smlouvy (8. 12. 2008), proběhlo před mým nástupem do Krajské zdravotní.

Toto lze dokázat a přesto pevně věřím, že se zase objeví někdo z novinářů a redaktorů, který mě z neznámých důvodů napadne a bude tvrdit, že když to nebylo za mě, tak jsem stejně za to mohl, neboť vůbec existuji. Říkat, že jsem některé nevýhodné věci zrušil už považuji jen za zbytečnost, neboť mnohá média a někteří redaktoři prostě Bendovo tvrzení neberou vážně. Proto závidím ministru Bártovi, jak je chráněn a opečováván, aby se mu náhodou nezkřivil vlas na hlavě. Už jsme to tady jednou měli, bylo to za minulé vlády a s následky se vyrovnáváme dodnes. Je smutné, že se scénář opakuje znovu a koalice musí být zachována i kdybychom si měli navzájem lhát.

Nepřeji nikomu nic zlého, ale měli bychom mít stejné právo na to se obhájit a říci, jaká je skutečnost. Proč někomu stačí podivná omluva neomluva a jiný může tvrdit co chce a bude proti němu stále útočeno?

Petr Benda

Vyšlo na blog.idnes.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama