ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2011 13:27:22

Informace o pronájmu kanceláří VZP v domě rodiny mé manželky

Informace o pronájmu kanceláří VZP v domě rodiny mé manželky

Rád bych zveřejnil podrobné informace týkající se pronájmu kanceláří VZP v domě rodiny mé manželky, který se nachází naproti ústřední budově VZP ČR.

Řada sdělovacích prostředků obdržela před nedávnem účelově zpracovanou informaci o tomto pronájmu ve snaze poškodit mé jméno a některé sdělovací prostředky skutečně o této věci informují více či méně neobjektivně.

Dům, nacházející se na adrese Orlická 2176/9, Praha 3, je lokalizován ve stejné ulici, v těsném sousedství budovy Ústředí VZP ČR, Orlická 4 Praha 3. Tento dům je rodinným majetkem rodiny Poláků, získaným v první polovině dvacátého století.

Na základě restitučních nároků byl tento dům vrácen rodině Poláků v roce 1990. Majetková práva v rámci rodiny byla vypořádána v roce 1993 a následně v roce 2007 tak, že podílovými spoluvlastníky domu jsou MUDr. Ferdinand Polák, František Polák, PhDr. Jiří Polák a JUDr. Renáta Šťastná, Ph.D., rozená Poláková. Bytové i nebytové prostory, coby vymezené jednotky v tomto domě, jsou vlastníky pronajímány v souladu s výkonem jejich vlastnických práv, žádný z těchto pronájmů není předmětem podnikání vlastníků.

Na základě nájemní smlouvy ze dne 30. 10. 2008 si VZP ČR pronajala v tomto domě od Renáty Šťastné, mé manželky, nebytové prostory o výměře 238,45 m2 ve 3. nadzemním podlaží předmětného domu. Předmět nájmu byl pronajímán v prvotřídním stavu, včetně podlahových krytin, vestavěného nábytku, svítidel a dalšího zaprotokolovaného vybavení. Nájemné bylo sjednáno v cenách v místě a čase obvyklém, v průběhu doby nájmu bylo nájemné pronajímatelem jednou sníženo na základě dodatku č. 1 smlouvy ze dne 12. 7. 2010 a k dnešnímu dni činí 255 Kč/m2/měsíc.

Podle informací poskytnutých VZP ČR si pojišťovna v okolí budovy svého ústředí pronajímá další kancelářské prostory, a to na adrese Přemyslovská 23, Praha 3 za 220,00 Kč/m2/měsíc, na adrese Vinohradská 112, Praha 3 za 291,60 Kč/m2/měsíc a na adrese Vinohradská 8, Praha 2 za 285,00 Kč/m2/měsíc.

VZP projevila o pronájem zájem na základě inzerátu, zveřejněného na serveru S-Reality (seznam.cz) pod č. 1975594166 v červenci 2008, projevila zájem e-mailem ředitele odboru správy majetku ze dne 30. 7. 2008, který vedl následně oficiální jednání se zástupcem vlastníků nemovitosti, kterým je má manželka.

Nemám a nikdy jsem neměl žádný majetkový vztah k předmětu nájmu a předmět nájmu není a nikdy nebyl ani součástí společného jmění manželů. Správa tohoto majetku spadala vždy výlučně vlastníkům.

 O uzavření nájemního vztahu jsem nikdy nerozhodoval a ani rozhodovat nemohl. Rozhodování o této věci nespadá a nikdy nespadalo do kompetence rozhodování člena Správní rady VZP ČR, Správní rada VZP ČR v předmětné věci nikdy nejednala a ani o ní nerozhodovala. Žádným způsobem jsem neovlivnil a ani ovlivnit nemohl vznik a podmínky nájemního vztahu. Ve věci předmětného nájemního vztahu jsem s nikým nikdy nejednal.

Pronájem předmětu nájmu ze strany pronajímatele je realizován jako pronájem v souvislosti s výkonem vlastnických práv majetku fyzické osoby. Pronajímatel není podnikající fyzickou osobou (OSVČ), předmět nájmu není součástí obchodního majetku, není ani předmětem podnikání ani živnosti podle platných právních předpisů. Nejedná se o střet zájmu podle zákona č. 551/1991 Sb., o Všeobecné zdravotní pojišťovně České republiky ani jiných právních předpisů. Tato skutečnost byla potvrzena nezávislým právním stanoviskem renomované advokátní kanceláře Pejchal, Nespala a spol. ze dne 27. ledna 2011.

V souvislosti s uzavřením předmětné nájemní smlouvy jsem se nedopustil porušení žádných platných právních předpisů, střetu zájmů ani jakéhokoli neetického chování. S tímto stanoviskem jsem seznámil na řádném jednání Správní rady VZP ČR všechny její členy dne 31. ledna 2011.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama