Ing. Tomáš Jirsa, MBA

  • Český Krumlov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2011 11:36:54

Tetřevy se nikdo na Šumavě zabíjet nechystá

Tetřevy se nikdo na Šumavě zabíjet nechystá

Ad: Šumava prosí: nezabíjejte tetřevy.

Rozumím tomu, že noviny se musí prodávat a článek "prodává" titulek. Všechny deníky dne 10. 2. informovaly o tom, že právní moci nabylo rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který zrušil "zfušované" vyhlášení klidových území na území Národního parku Šumava. Klidová území byl další z výmyslů ochranářů ze Správy NPŠ, kteří si uzurpují moc nad Šumavou bez ohledu na názor šumavských obcí a Jihočeského a Plzeňského kraje, tedy bez ohledu na názor občanů. Ale dát tomu titulek Nezabíjejte tetřevy?

Tetřev je nadále chráněn jednak statutem Národního parku Šumava a zákonem 114/92 jako zvláště chráněný druh, ale také "Ptačí oblastí Šumava NATURA 2000", a navíc turisté opravdu nemají zájem v zimě bloudit po lese mimo existující cesty. Proč ochranáři neprosí, aby turisté nezabíjeli tetřívka, rysa, vydru nebo puštíka, kteří jsou také zvláště chráněnými druhy a žijí v lokalitách mimo klidová území?

V reakci na alarmující prosbu "Nezabíjejte tetřevy" chci čtenáře Lidových novin ujistit, že nikdo, ale opravdu nikdo se nechystá tetřevy na Šumavě zabíjet.

Ing. Tomáš Jirsa, člen regionální rady, předseda oblastního sdružení a senátor PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama