ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2011 12:33:08

Fungující ekonomika potřebuje vysokou kvalitu celé veřejné správy

Fungující ekonomika potřebuje vysokou kvalitu celé veřejné správy

Rada kvality České republiky dnes projedná aktualizovanou Strategii Národní politiky kvality na roky 2011 - 2015.

Konkurenceschopnější ekonomika díky kvalitnějším produktům – takového cíle chce do roku 2015 dosáhnout Rada kvality České republiky. Právě dnes totiž na svém prvním letošním zasedání projednala aktualizovanou Strategii Národní politiky kvality na roky 2011 až 2015. Ta popisuje základní kroky ke zvyšování kvality práce českých firem, institucí, ale i kvality života občanů na několik nejbližších let.

"Na základě Strategie Národní politiky kvality pro léta 2011 – 2015 se snažíme účinněji přitahovat soukromé podniky i veřejné instituce k zavádění komplexních metod řízení kvality svých činností včetně jejich společenské odpovědnosti,“ vysvětluje ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek a dodává: "Brilantně fungující ekonomika není myslitelná bez vysoké kvality školství, zdravotnictví, dopravy, sociálních služeb a samozřejmě celé veřejné správy.“

„V minulém desetiletí byl v hledáčku snah o nízké náklady, vysokou produktivitu a špičkovou kvalitu především průmysl. Dnes je zřejmé, že záležitost je třeba vidět komplexněji. Vedle akcí pro podnikatele proto máme připravené i programy pro zvyšování kvality ve veřejné správě založené na poznatcích ze soukromé sféry," konstatuje předseda Rady kvality ČR Robert Szurman.

Třicetičlenná Rady kvality ČR spojuje vládní resorty, podnikatelská sdružení, svazy a nevládní odborné organizace včetně reprezentace ochrany spotřebitelů. Rada například vyhlašuje Národní cenu kvality České republiky, stojí za akcí listopad – Měsíc kvality a především prosazuje zavádění modelu kvality řízení EFQM a dalších certifikací do soukromých i veřejných organizací v České republice. Strategie Národní politiky jakosti na roky 2011 – 2015 je dostupná na adrese www.npj.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama