PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2011 8:49:58

Pacienti si oddechli, vláda musí dohodu dodržet

Pacienti si oddechli, vláda musí dohodu dodržet

Prohlášení 1. viceprezidentky Svazu pacientů ČR.

Pacienti si oddechli a po dlouhé době se zbavili strachu z nedostupnosti zdravotní péče, tedy strachu o své zdraví.

Oceňuji přístup mladých lékařů a LOKu k uzavření dohody s ministerstvem zdravotnictví. Věřím, že vláda nezneužije jejich odpovědnosti a důvěry a dodrží dojednané podmínky pro ukončení akce „Děkujeme, odcházíme".  Návrat lékařů k jejich pacientům, sociální smír v této oblasti, je prvním předpokladem možného zlepšení situace ve zdravotnictví.

Teprve s chladnou hlavou a při komunikaci všech zainteresovaných je možné jednat a připravit modernizaci, zefektivnění a zkvalitnění zdravotní péče.   To je žádoucí zejména pro vyvážený systém veřejného a privátního sektoru v oblasti zdravotnictví garantující zachování všem dostupné kvalitní zdravotní péče.

Dobré zdraví není jen hezkým přáním, ani hodnotou hodnou ústavní ochrany, ale  je také jednou ze základních podmínek konkurenceschopnosti země. Pokud pravicová vláda nerozumí potřebě ochrany zdraví a přístupu ke zdravotní péči jako hodnotě demokratické, humanistické společnosti, měla  by rozumět ceně zdraví právě pro naši konkurenceschopnost. Nemůže si v tom  případě dovolit dojednanou dohodu nedodržet.

Alena Gajdůšková, v.r.
pacientská ombudsmanka
a 1. viceprezidentka Svazu pacientů ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama