ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2011 17:37:37

Seminárky za své podřízené nepíšu

Seminárky za své podřízené nepíšu

Nejrůznější informace o dění na MŠMT, které se v posledních 14 dnech objevují v médiích, se ministr Josef Dobeš rozhodl uvést na pravou míru.

Svolal proto mimořádnou tiskovou konferenci, na které kromě jiného důrazně popřel autorství seminární práce své podřízené, se kterým přišel nejmenovaný deník. Zároveň oznámil, že podal trestní oznámení na neznámého pachatele ve věci ochrany osobních údajů a porušení listovního tajemství.

Ministr práci své podřízené pouze připomínkoval, protože pojednávala přímo o jeho osobě. "Práci jsem si stáhl, napsal jsem tam svoje připomínky, uložil a odeslal. Tolik můj vstup," vysvětlil Josef Dobeš jasně. Představu, že při svém pracovním vytížení a rodinných povinnostech píše za jiné jejich práce, označil jako bezpředmětnou. "Pokud bych chtěl, aby mi bylo připisováno za něco na ministerstvu autorství, je to úspěšná státní maturita, srovnávací zkoušky v 5. a 9. ročníku základních škol a snížení byrokracie úřadu," doplnil.

K odměnám zaměstnanců MŠMT ministr zopakoval, že se vloni podařilo snížit počet zaměstnanců úřadu o 18 %, čímž došlo k úspoře 3,9 milionu korun. Tyto mimořádné peníze byly rozděleny do kvartálních odměn. "Chtěl jsem, aby lidé, kteří zde při sníženém stavu pracovali, dostali odměnu," komentoval rozhodnutí ministr.  Sám odměnil své náměstky (od 0 do 100.000 korun), náměstci a vrchní ředitelé peníze pak dál rozdělovali svým podřízeným.

Ke spekulacím o platových podmínkách zaměstnanců MŠMT ministr dále uvedl: "Překvapila mě informace, že personální ředitel úřadu bere měsíčně 140 tisíc korun. To není pravda. Jedná se v tomto případě o násobek částky, kterou má tento krizový manažer ve skutečnosti."

Ke snímkům pořízeným loni v létě fotografem Ondřejem Pýchou ministr Dobeš uvedl, že za dva dny práce se zaplatilo 70 tisíc korun včetně DPH.  Celkem bylo pořízeno více než 600 fotografií - ministra v úřadu, ministra s rodinou, náměstků a bývalého vrchního ředitele. Snímky od té doby hojně využívají sdělovací prostředky. Vzhledem k tomu, že se jedná o renomovaného fotografa, je cena pořízených snímků zcela standardní.

Ministr dále vyslovil důvodné podezření, že na veřejnost mohly uniknout důvěrné informace týkající se zaměstnanců jeho úřadu, včetně jejich e-mailové korespondence. "Potřebuji své zaměstnance chránit, proto jsem podal trestní oznámení na neznámého pachatele," oznámil Josef Dobeš.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama