Prof. Ing. Václav Klaus, CSc

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2011 11:59:00

Vaše animované filmy se staly „majetkem“ mnoha generací diváků

Vaše animované filmy se staly „majetkem“ mnoha generací diváků

Blahopřání prezidenta republiky k devadesátým narozeninám Zdeňka Milera

Vážený mistře,

dovolte mi, abych Vám poblahopřál k Vašim krásným devadesátým narozeninám. Myslím, že mohu s jistotou říci, že tato gratulace není jen ode mne samotného, ale že tím vyjadřuji i blahopřání celé české veřejnosti – nejen té, která se zajímá o kulturu.

Vaše série animovaných filmů – nepochybně pak nejvíce ty o Krtečkovi – se staly zcela přirozeně „majetkem“ mnoha generací diváků. Jak víme, nejen u nás, ale vlastně po celém světě. Přinášel jste jimi do duší dětí i dospělých radost a vnímavost pro věci všední i nevšední, pro citovost, které je dnes kolem nás bohužel tak málo. Vaše specifické výtvarné pojetí a originalita animace vstoupily do srdcí Vašich diváků a již se v nich natrvalo zabydlily. Co více si může umělec přát?

Chtěl bych Vám za to při příležitosti Vašeho významného životního jubilea znovu poděkovat. Znovu, protože svůj obdiv k Vašemu dílu jsem vyjádřil již udělením státního vyznamenání.

Přijměte, vážený pane Milere, moji gratulaci s přáním všeho dobrého, hlavně pevného zdraví a spokojenosti ve Vašem osobním životě.

Václav Klaus

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama