ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2011 14:08:55

Václav Muchna Podnikatelem roku 2010 v Jihomoravském kraji

Václav Muchna Podnikatelem roku 2010 v Jihomoravském kraji

Václav Muchna, generální ředitel a předseda představenstva firmy Y Soft Corporation, a.s. se stal Podnikatelem roku 2010 Jihomoravského kraje.

 Diplom a trofej v 14. 2. 2011 Brně převzal z rukou náměstka hejtmana kraje Iva Poláka a zástupce pořadatelské společnosti Ernst & Young. V Jihomoravském kraji byl regionální vítěz vyhlášen již pošesté, loni zvítězil Jaroslav Klíma z firmy TESCAN, s.r.o.
O vítězství Václava Muchny rozhodla nezávislá porota, které předsedal Eduard Kučera ze společnosti AVAST Software, držitel titulu Podnikatel roku 2009.
„Soutěž Podnikatel roku považuje náš kraj za prestižní a důvěryhodnou akci. To byl důvod, proč ji kraj podporuje. Za každým nominovaným se skrývá zajímavý podnikatelský příběh. Především pak ochota vzít na sebe riziko, síla tvořit hodnoty a v neposlední řadě také schopnost dát práci dalším lidem. Pro mne je tato soutěž nadějí, že i v současné nelehké ekonomické situaci mohou být úspěšní podnikatelé. Jihomoravský kraj se podle svých sil snaží především vytvářet podmínky těm, kdo s podnikáním začínají. Ať již dotacemi pro začínající živnostníky, nebo budováním podnikatelských inkubátorů pro nové firmy využívající inovačních technologií,“ řekl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Ivo Polák.
Podnikatelé mají za sebou velmi těžké období, které nám opět ukázalo, že s podnikáním je spjato i velké riziko a zodpovědnost.Tato soutěž nám má připomenout, že úspěšní podnikatelé, kteří jsou ochotni riskovat a posouvat tak naši společnost kupředu, jsou vlastně novodobí hrdinové - vytvářejí pracovní příležitosti, často se významně podílejí na rozvoji regionu, jsou hybnou silou ekonomiky. Jsou však tak zabraní do budování firem, že o nich mnohokrát ani nevíme. A právě proto je důležité je zviditelňovat a oceňovat,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka Ernst & Young v České republice.
Václav Muchna byl typické „počítačové dítě“ – první programy tvořil už na základní škole. Protože si nedovedl představit, že by měl mít šéfa, od začátku pracoval sám za sebe, nejdřív při škole, pak v roce 2000 založil se společníkem IT firmu Y Soft. Po třech letech nastal zásadní zlom, kdy si při řešení netradičního problému pro firmu Kyocera uvědomil, že síla je právě v originálních technických řešeních. Na základě toho vytvořil novou firemní strategii a od té doby se soustřeďuje na rozvíjení původního řešení, které umožňuje individuální identifikaci uživatele tiskáren, zabezpečení jejich tisků a sledování nákladů na tisk nezávisle na dané tiskárně a na tvorbu dalších nových a inovativních aplikací. Jako první na světě přišli s novým řešením jak zabezpečit a účtovat tisky na Cloud platformě, díky kterému se jim daří prosazovat se i v tak zabezpečených oborech jako jsou banky či armáda.
Muchnovou vizí je vybudovat silnou českou globální firmu se sídlem v Česku. Firma má dnes pobočky na čtyřech kontinentech, plánuje expanzi v Rusku, Indii, Latinské Americe a spolupracuje se všemi významnými světovými výrobci tiskáren a skenovacích zařízení. Vlastní několik unikátních a originálních řešení, která jí umožňují pohybovat se na globálním trhu. Václav Muchna věří, že podnikatelské štěstí potká každého, kdo je ochoten je „dostatečně dlouho a dostatečně intenzivně hledat.“ 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama