RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2011 16:53:18

Nad protiprávním sledováním cizích mailů nelze mávnout rukou

Nad protiprávním sledováním cizích mailů nelze mávnout rukou

Na pracovní schůzce s ministrem školství, která byla dlouhodobě plánována, jsme diskutovali především o státních maturitách, konkurenceschopnosti, reformě vysokých škol, vědě, výzkumu a o

Shodli jsme se, že nejdůležitějším úkolem ministra školství jsou v současnosti státní maturity a že je hlavním garantem úspěšné realizace tohoto projektu.

Pan ministr mě pak krátce seznámil se svým pohledem na úniky své soukromé korespondence a údajném sledování mailů vedoucích pracovníků na ministerstvu.

Ministr Dobeš mi sdělil, že ve věci podal trestní oznámení a vnímá to jako osobní útok na jeho osobu. Vzal jsem tuto informaci na vědomí a zopakoval jsem, že pokud by se opravdu ukázalo, že někdo sledoval maily zaměstnanců a nezákonným způsobem je prohlížel a shromažďoval, tak by se jednalo o protiprávní krok. Nad tím nejde mávnout rukou, jako nejde mávnout rukou nad ukradením mailové korespondence pana ministra a jejím zveřejněním ve sdělovacích prostředcích, což má rysy osobního útoku.

Na častý dotaz médií uvádím, že si nedovedu představit, že by se člověk s minulostí pana Ladislava Bátory stal náměstkem na ministerstvu školství. Takovou věc jako předseda vlády odmítám.

Zdroj: www.vlada.cz

 
RNDr. Petr Nečas, předseda strany, člen regionální rady, místopředseda oblastního sdružení a předseda vlády, poslanec PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama