JUDr. Stanislav Grospič

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2011 15:37:05

Snaha zakázat KSČM je přímým útokem na demokracii

Snaha zakázat KSČM je přímým útokem na demokracii

Tisková zpráva místopředsedy ÚV KSČM Stanislava Grospiče ke snaze předsednictva TOP 09 urychlit zákaz KSČM.

Komunistická strana Čech a Moravy je řádnou parlamentní politickou stranou, která vznikla v souladu s právním řádem České republiky, respektuje jej a dodržuje. Je pro ni závazné nejen formální, ale i věcné naplnění základních politických, ekonomických a sociálních práv zaručených Ústavou pro občany České republiky.

V ústavním systému České republiky v každých volbách KSČM získala podporu výrazné části veřejnosti. Snahy zakázat  činnost komunistické strany a její srovnávání s fašistickými stranami jsou hrubým překrucováním historie a přímým útokem na současnou parlamentní demokracii i na základní politická práva občanů. Ti, kdo tento útok rozpoutali, se jím snaží zastrašovat veřejnost a zastřít svou vlastní politickou korupci, neschopnost řešit narůstající ekonomické a sociální problémy v české společnosti.  

Shodu předsednictva TOP 09 na snaze prosazovat urychlené projednání návrhu na zákaz komunistické strany, vyjádřené předsedou poslaneckého klubu této strany Petrem Gazíkem, je projevem politické nehoráznosti a arogance. Není náhodou, že po zákazu komunistické strany a tzv. vyrovnání s minulostí volají právě představitelé české konzervativní neoliberální pravice, jako je TOP 09.

Právě tato strana a její ministři Kalousek i Drábek odpovídají za stav veřejných financí, sociální politiku, za návrhy na zvýšení DPH, za likvidaci sociálních dávek a změny důchodového systému, nesou přímou odpovědnost za neustálé zdražování a růst životních nákladů. Někteří představitelé této strany mají i úzké vazby na představitele sudetoněmeckého landsmanšaftu.

Hysterie antikomunismu vyvolaná v souvislosti s projednáváním návrhu o tzv. protikomunistickém odboji v Poslanecké sněmovně má záměrně odvést pozornost lidí od neschopnosti této vlády, včetně ministrů za TOP 09, a má umlčet levicovou komunistickou opozici. KSČM tento primitivní antikomunismus odsuzuje a považuje jej za vážný útok na demokracii.

Stanislav Grospič, místopředseda ÚV KSČM, poslanec PČR za KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama