ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2015 15:11:00

U Babiše účtenku nedostanete

U Babiše účtenku nedostanete

Ministr Babiš káže vodu, a pije víno: Jeho prodavači nevydávají účtenky, dokonce je odmítají dát i na vyžádání!

 Před časem jsme byli několika lidmi nezávisle na sobě upozorněni na to, že prodavači ve stánku koncernu Agrofert s občerstvením na akcích „Kolo pro život“ odmítají vydávat zákazníkům účtenky.

Ověřili jsme si to osobně několika „kontrolními“ nákupy – ani jednou jsme nedostali (na vyžádání!) účtenku, platby navíc proběhly hotově a prodávající vždy uložil peníze do obyčejné kovové kasičky. Tedy, žádná registrační pokladna, která by zdržovala frontu žíznivých a hladových zákazníků. Prostě tak, jak to na takových akcích normálně chodí a nikdo s tím až dosud neměl problém. Až začal ministr financí tvrdit, že přesně takhle ti zlí živnostníci okrádají stát...

Petr Mach: Babiš je pokrytec!

„Ministr Babiš je pokrytec. Po ostatních chce, aby se před jeho finančními úřady doslova svlékli do naha, ale on sám není ochoten zákazníkům vydat účtenku, a to dokonce ani na vyžádání!“ komentoval zjištěná fakta europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach.

Svobodní rozhodně nechtějí nikoho popotahovat kvůli účtenkám, protože věří, že živnostníci nejsou zloději a v žádném případě není potřeba zavádět EET, ani další byrokratické nesmysly.

Babišovo ANO: Poctiví podnikatelé vždy účtenky vydávali!

Cože to napsalo hnutí ANO 12. srpna t.r. na svém oficiálním facebooku? „Poctivých podnikatelů a živnostníků se zákon nedotkne, ti totiž účtenky vždy vydávali.“

Česká obchodní inspekce: Za porušení zákonné povinnosti jsou sankce

Tuto problematiku upravuje ust. § 16 odst. 1 zák. č. 634/92 Sb., o ochraně spotřebitele, dozorovaný Českou obchodní inspekcí: Na žádost spotřebitele je prodávající povinen vydat doklad o zakoupení výrobku nebo o poskytnutí služby s uvedením data prodeje výrobku nebo poskytnutí služby, o jaký výrobek nebo o jakou službu se jedná a za jakou cenu byl výrobek prodán nebo služba poskytnuta, spolu s identifikačními údaji prodávajícího obsahujícími jméno a příjmení nebo název nebo obchodní firmu, případně název prodávajícího, jeho identifikační číslo, pokud zvláštní právní předpis nestanoví jinak.

Více informací + originální neupravené videozáznamy najdete ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama