Gabriela Hubáčková

  • KSČM
  • Ústí nad Labem
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2015 19:55:00

Škola je za dveřmi

Škola je za dveřmi

Do začátku školního roku zbývá už jen den. A tak se začínáme starat o to, jak budeme se svými ratolestmi školní povinnosti zvládat.

Zvláště u prvňáčků je nutné nastavit denní režim tak, aby byl laskavý pro dítě a akceptovatelný pro rodiče. Pro život malého prvňáka je rozhodně důležité, aby školu měl rád a ranní vstávání nebylo pouze nucenou povinností a stresem.

Nejen učením je však školáček živ. Musí se i stravovat a dodržovat pitný režim a právě pitný režim je pro dětský organismus velmi podstatný. Děti pro svůj rozvoj a růst potřebují dostatek vhodných tekutin. Dětské tělo má podstatně vyšší potřebu doplňování tekutin nežli dospělý člověk. Děti se mohou snadno dehydrovat, ať už je to vinou návyků či množstvím zaujetí jinými věcmi a děti potřebu pití necítí. Pokud k tomuto dojde, poznáme na chování dítěte sníženou soustředěnost, často je bolí hlava a cítí se celkově unavené

Lékaři doporučují pro děti na základních školách minimálně 2 litry tekutin denně. Pro děti jsou vhodné neslazené nápoje, neslazené ovocné čaje či nedoslazované džusy ředěné vodou. Doma můžeme děti pohlídat, ve škole se však zcela musíme spolehnout na učitele či v případě jídla na školní jídelny. A proto jsem ráda, že dítě se může napít i v průběhu vyučování. Dobré je, když dětem dáme do školy nejen svačinu, ale i větší množství pití.

Gabriela Hubáčková, poslankyně Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama