Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2015 17:49:00

Budu komunikovat o regionálním školství, inkluzi, podpoře sportu, vědě a výzkumu

Budu komunikovat o regionálním školství, inkluzi, podpoře sportu, vědě a výzkumu

Kateřina Valachová, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy chce hovořit přímo v regionech s odborníky o jejich zkušenostech a potřebách v oblasti vzdělávání a sportu.

Právě proto zasvětí následující tři měsíce velmi intenzivním výjezdům, během nichž navštíví všechny kraje. Již 8. září se vydá do Moravskoslezského kraje, plánovanou tour pak zakončí 4. prosince v Praze.

„Chci navázat spolupráci s krajskou i obecní reprezentací v oblasti školství, v následujících měsících s nimi budu otevřeně komunikovat hlavní priority resortu v oblasti regionálního školství, podpory inkluze, financování, rozvoje předškolního vzdělávání, podpory mládeže a sportu, dále odborného a technického vzdělávání, včetně spolupráce zaměstnavatelů a škol, případně také oblast vědy a výzkumu v daném kraji,“ vysvětluje cíl svých cest ministryně Valachová. A současně dodává: "V terénu se lépe dozvím konkrétní potřeby v daných regionech a věřím, že mi poslouží jako inspirace do další práce, včetně připomínek k legislativě, na níž pracujeme."

Pracovní návštěvy v jednotlivých krajích tvoří setkání s krajskou reprezentací odpovídající za oblast školství i se zástupci odborné veřejnosti, stejně jako návštěvy škol a školských zařízení, případně sportovních nebo zájmových zařízení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama