Ladislav Okleštěk

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2015 13:29:50

Šumperský skvost necháme vyniknout

Šumperský skvost necháme vyniknout

Krásné náměstí, které zároveň působí lehce depresivně. Zástupci MO Šumperk nejsou vůči skomírání středu města lhostejní. K jednacímu stolu proto přizvali starostu Zdeňka Brože a poslance Ladislava Oklešťka.

„Náměstí je roky téměř mrtvé, hlavní tepna s obchodní zónou ho míjí. Život v centru se jakoby zastavil a to je velká škoda,“ míní předseda Martin Janíček, který chce společně hledat způsoby, jak střed města zkulturnit. „Dělali jsme již všechno možné i nemožné, zde je každá rada drahá,“ říká starosta Brož.

Podle poslance Ladislava Oklešťka, který Šumperk navštěvuje pravidelně, je třeba hledat inspiraci například v zahraničí: „Dnes slouží náměstí v podstatě jako parkoviště. Je smutné, že tak krásná radnice a u ní vyhlášená lavička vzkazů zcela zanikne. Osobně bych začal kulturními akcemi, organizací farmářských trhů nebo proměnou centra v korzo oddychovou zónu s kavárnami a drobnými službami,“ radí poslanec. Hnutí ANO v Šumperku se o takovou proměnu aktivně zasadí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama