RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2015 21:51:00

Nebezpečné skály v Divoké Šárce odstraní horolezci

Nebezpečné skály v Divoké Šárce odstraní horolezci

Nebezpečný stav skalních bloků na jaře letošního roku potvrdily dva geologické posudky.

 „Práce podle zpracovaného projektu předpokládají odstranění asi 380 m3 kamene z jižní skalní stěny soutěsky, a to převážně horolezeckým způsobem," vysvětlila radní Jana Plamínková.

Práce zajistí specializovaná firma STRIX Chomutov, a.s., za cenu 1 652 000,- Kč, náklady budou plně hrazeny z rozpočtu Odboru ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy. Odstraněné kameny budou odvezeny z prostoru Divoké Šárky na deponii a následně budou využity při údržbě pražských vodních toků a nádrží.

V souvislosti s pracemi v blízkosti cesty bude od 14. září 2015 uzavřen průchod soutěskou, a to v pracovních dnech od cca 8:00 do 17:00 hodin. Po ukončení prací v pracovních dnech a po celé víkendy bude průchod po cestě soutěskou otevřen.

Podle předpokladu by měly být práce provedeny do přibližně tří týdnů. Dočasné omezení průchodnosti soutěskou je nezbytné pro bezpečné provedení prací s cílem stabilizovat dlouhodobě narušený a nebezpečný úsek této krásné přírodní lokality Prahy.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama