Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

Měníme klima v české politice!
  • SZ
  • Praha 7
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2015 12:30:00

Pane Vítku, nebourejte, ale tvořte moderní město

Pane Vítku, nebourejte, ale tvořte moderní město

Otevřený dopis Radovanu Vítkovi

Vážený pane Vítku. Dnes započala demolice významné kulturní památky Holešovic - nádraží Bubny. Osobně tento fakt považuji především za nepochopení celkového potenciálu, který industriální dědictví Holešovic nabízí.

Skloubení starého a nového je totiž právě tou cestou, která může z Prahy postupně vytvořit skutečnou evropskou metropoli a je to ostatně i cesta, kterou jdou západní města.

Nedávno jsem například osobně viděl plány na přestavbu nádraží Hamburk-Altona, kde vedle citlivě zakomponovaných oprav historických budov vzniká nové město. A nikoho tam ani na chvíli nenapadlo bourat staré budovy, protože podle jejich ekonomických modelů mohou na zajímavém řešení při zapojení starých budov vydělat o trochu více, než stavbou unifikovaných budov na zcela prázdném místě. Staré a nové dohromady totiž dělá město a také může vydělat. A nevím, proč by se Praha neměla poučit, jak se staví na západě od nás.

Proto Vás prosím, abyste dal šanci rozvoji Prahy bez zbytečného bourání historických budov, které není nutné. Dědictví našich předků má smysl zachovat a zapojovat ho do nových projektů. Ostatně na tom dle zkušeností ze zahraničí nelze prodělat. O tom, jaké dědictví zachová Váš projekt V Praze 7, je nyní jen na vašem rozhodnutí.

Využijte prosím této jedinečné šance.

Děkuji

Ondřej Mirovský
Zástupce starosty MČ Prahy 7, Předseda Strany zelených v Praze

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama