Ladislav Okleštěk

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2015 16:38:00

Neskončí na ulici, nejsme lhostejní

Neskončí na ulici, nejsme lhostejní

Přerovská radnice pomáhá 'vyletět z hnízda' raným dospělákům, kteří svůj dosavadní život prožili v dětském domově.

Osmnáctiletému mladíkovi předala k užívání první startovací byt, který k účelům prvotního bydlení zařídila ve spolupráci s Nadací Malý Noe. Do projektu, který je ve městě vůbec prvním počinem svého druhu, vložila radnice městský byt, 130.000 Kč na jeho rekonstrukci, nadace pak 60.000 Kč na vybavení. Dětem, které odcházejí v dospělosti z domovů, se tak rýsuje jedna z mála možností, jak neskončit na ulici a pod částečným dohledem svých bývalých tet z dětského domova začít samostatný život.

Přístup vedení radnice byl velmi vstřícný. Nadace společně s radnicí během několika týdnů vytipovala několik bytů, z kterých se vybral nejvhodnější, a za devět měsíců po první schůzce už se klient může stěhovat. „Jsme si vědomi, že legislativa nepamatuje na děti, které nemají po odchodu z domova kam jít. Proto se snažíme rozvíjet projekt, který by dětem dočasně pomohl najít bydlení a umožnil jim lepší start do života," uvedl Jaroslav Strejček z Nadace Malý Noe.

Hnutí ANO se s iniciativou nadace ztotožňuje. „Pomoci mladým, zejména těm, kteří nemají na startu do života zázemí a oporu ve své vlastní rodině, je podle mého názoru povinností celé společnosti,“ řekl poslanec Ladislav Okleštěk.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama