Martina Dlabajová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2015 15:10:34

Evropský parlament souhlasí s reformami trhu práce.Autorkou poslankyně Dlabajová

Evropský parlament souhlasí s reformami trhu práce.Autorkou poslankyně Dlabajová

Štrasburk,10. září - Evropský parlament dnes na plenárním zasedání ve Štrasburku přijal zprávu o nezbytných reformách evropského trhu práce. Autorkou INI reportu, tedy zprávy vypracované z vlastní iniciativy, je europoslankyně Martina Dlabajová

„Zejména mladé Evropany v současné době postihuje nezaměstnanost, která je důsledkem určité stagnace či neochoty některých států přistoupit k dlouhodobým reformám trhu práce či modernizaci pracovního práva, jehož mnohé předpisy pocházejí z doby našich prarodičů. Musíme se společně snažit mnohem pružněji reagovat na potřeby 21. století,“ uvedla Martina Dlabajová.
Její zpráva, na které pracovala několik měsíců, vyvolala velký ohlas napříč politickými stranami. „Někomu se nelíbí, že by měli být mladí lidé zodpovědní za své životy a měli se aktivně a zodpovědně připravovat na zařazení do pracovního procesu. Někdo má výhrady proti ekonomické mobilitě pracovníků v rámci zemí EU. Další nesouhlasí s navrženými změnami a postupy, jak situaci na pracovním trhu Evropy stabilizovat a rozvíjet,“ okomentovala těžké prosazování zprávy ve Výboru pro zaměstnanost a sociální věci i před závěrečným hlasováním na plénu Dlabajová.  Přitom jsou podle jejích zjištění alarmující čísla nezaměstnanosti mladých v jižní Evropě signálem, že nejmladší generace přichází o možnost tradičního přechodu ze školy do zaměstnání, ztrácí své profesní sny a s nimi i důvěru v celý systém.
Zprávu s názvem „Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu EU pro 21. století: přizpůsobení dovedností a kvalifikace poptávce a pracovním příležitostem jako cesta k překonání krize“ bude nyní předložena Evropské komisi.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama