Jižní Město - náš domov

  • JM-ND
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2015 14:45:21

250 dětských fotbalistů z Jižáku volá o pomoc: radnice nám bere hřiště

250 dětských fotbalistů z Jižáku volá o pomoc: radnice nám bere hřiště

Budoucnost přes tří stovek fotbalistů, z toho 250 dětí z FK Dukla Praha hrající na hřišti patřícímu místní radnici je ve vážném ohrožení.

Radnice Prahy 11, kterou ovládá koaliace Hnutí pro Prahu 11, ANO 2011 a TOP 09 totiž vypověděla smlouvu firmě Time 4 Sport, která má hřiště Mikulova v dlouhodobém pronájmu a FK Dukla Praha ho pro její mládežnický fotbal poskytovala zcela zdarma. „Toto rozhodnutí je pro nás likvidační. V současnosti je nás už tolik, že potřebujeme dvě hřiště, navíc díky naší práci ve školkách narůstáme tempem 30 dětí za půl roku,“ stěžuje si na postup radnice Prahy 11 předseda FK Dukla Praha Petr Sýkora.
„Psali jsme dopisy s prosbou o řešení situace na radnici i na magistrát, zatím ale slyšíme jen, že máme být v klidu, že se situace vyřeší. Zástupce starosty Ladislav Kos (HPP11) ale našemu klubu díky osobně-politickým vazbám na jiné fotbalové kluby dlouhodbě a systémově škodí. Do toho ještě lže když veřejně tvrdí, že se pro náš klub nic nemění, sám ale dobře ví, že pro naše setrvání nebude od října na hřišti žádný právní důvod. Nemáme s radnicí smlouvu, nikdo nám nedal naprosto žádné záruky,“ vysvětluje Petr Sýkora, který učí v pěti mateřských školkách na Jižním Městě ve svém volném čase hrát fotbal děti zdarma v unikátním projektu „Dukláček“.
To, že kroky radnice jsou politicky motivované a neberou naprosto žádný ohled na sportující děti je fakt, že předseda FK Dukla Praha Petr Sýkora je zároveň zastupitelem za v Praze 11 opoziční stranu Jižní město – Náš domov, která se proti vedení současné radnice vyjadřuje kriticky. „Chystáme petici, prosadit bod na jednání zastupitelstva 23.září a další protesty. Brát si děti jako rukojmí svých politických ambicí je nechutné. To vše v době, kdy všichni veřejně deklarují podporu sportování dětí a když dojde na činy, chovají se přitom opačně,“ říká rozhořčený Sýkora.
Úspěchy FK Dukla JM, která existuje pouhých pět let vyzdvihuje řada fotbalových profesionálů i odborníků. Kategorie předškoliček a školiček hrají tzv. soutěž MINISTAR, mladší a starší přípravky letos poprvé hrají soutěž ELITE. Mladší žáci FK Dukla JM letos postoupili do pražského přeboru a mužstvo dospělých, které postoupilo třikrát v řadě, v současnosti hraje 1. A třídu.„Na Jižní Město vstoupila Dukla Praha před pěti lety s projektem „Návrat ke hře“. Vznikla FK Dukla JM a to co kluci za tu dobu dokázali, je neuvěřitelné a opravdu před nimi smekám. Za FK Duklu Praha můžu říct, že se jim budeme snažit i nadále pomáhat a držíme jim palce To, že jim radnice hází klacky pod nohy opravdu nechápu, měla by na ně být pyšná!“ zastává se malých fotbalistů bývalý fotbalový reprezentant a současný sportovní ředitel FK Dukly Praha Günter Bittengel.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama