Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2015 22:26:01

Havel – fabrika na peníze

Havel – fabrika na peníze

Vdova po zesnulém exprezidentovi Václavu Havlovi se nechala v souvislosti s uprchlickou krizí slyšet, že by bývalé hlavě státu rozhodně osud migrantů nebyl cizí a snažil by se jim pomáhat.

Dagmar Havlová také připomněla Čechoslováky, kteří odešli ze své vlasti po roce 1968. Myslím, že nelze srovnávat situaci před více než čtyřiceti lety a dnes. Sociálně-kulturní složení migrantů je totiž značně odlišné, nicméně velmi složitou otázku migrantů a azylové politiky zde nechci rozebírat.
Pokud chce ovšem Dagmar Havlová pomáhat migrantům, nic jí v tom nebrání. Dokonce k tomu může využít Nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97. Ta se ovšem ve světle posledních událostí s ní spojených jeví spíše jako továrna na peníze pro některé zainteresované. Vědět o sobě dala v souvislosti s poplatkem, který požadovala za pojmenování náměstí v jednom izraelském městě. To nakonec třicet tisíc platit nemuselo. Na rozdíl například od Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, která poplatek uhradila za pojmenování lavičky.
Ani hospodaření celé nadace není nijak růžové - již pět let po sobě je účetnictví v červených číslech. Zarážející ovšem je, že v roce 2014 na charitu z této nadace putovalo jen něco přes devět set tisíc korun, zatímco na platech si celkem pět zaměstnanců rozdělilo skoro pět milionů korun. Pokud by všichni zaměstnanci brali stejně, pak by to znamenalo měsíční odměnu pro každého z nich více než osmdesát tisíc korun.
Dagmar Havlová tedy o pomoci migrantům nemusí jen mluvit do médií, ale může přímo konat. Její nadace je k tomu jako stvořená. Musela by se ovšem zamyslet, zda není v rozdělování peněz v Nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97 něco špatně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama