Kristýna Světlíková

.
  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2015 23:02:03

Je Evropa v pasti?

Je Evropa v pasti?

Uprchlická krize, v posledních měsících téma, ve kterém se většina Evropanů shoduje a zastává stejné stanovisko. Situace je prakticky neovladatelná. Solidarita ano, ale nesmí se stát zneužitelnou.

Ohledně uprchlíků se z té větší části ztotožňuji s názorem, JUDr. Kláry Samkové. Jsem sice sociální demokratka, solidarita je nedílnou součástí mého politického přesvědčení, ale pokud se migranti budou chovat tak, jak tomu bylo v posledních dnech, např. v Maďarsku, tak si nejsem jista, zda se nejen Evropská unie, nýbrž celý náš kontinent, nežene do zcela velké pasti, tedy zda v ní jíž nejsme.

Pokud se migranti budou chovat tak, jak jim nařizuje zákon dané země, přes kterou směřují do svého cíle, tedy na vysněný západ Evropy, potom s tím nemám žádný problém.

Bohužel velký počet z nich se tak nechová. Proč např. na nádraží v Maďarsku, házeli balení s vodou do kolejiště? Odmítali jídlo. Nepřijde mi to ani trochu logické, odmítat pomoc v takovéto situaci a ještě, když si o tu pomoc, tím útěkem, vlastně říkám.

Pak za naprosto neférové jednání, považuji "nepovinné" kvóty. Pokud nepřijmeme kvóty, budou nám znepřístupněny evropské dotace. Tak kde to jsme?! Od samého začátku německá kancléřka Angela Merkel tvrdí, že kvóty budou nepovinné a teď tato forma výběru, která silně připomíná vydíraní?

Je to celé nesmyslné a situace naprosto nezvládnutelná, nezvládnutelná tímto způsobem. Evropa je v ohrožení a nikdo s tím nic nedělá. Prostě se nám to, tak nějak vymklo z rukou, že?

Nesmíme řešit otázky typu, jak se zbavit uprchlíků, jak je nepouštět přes hranice. Už jich tu hezkých pár tisíc je, takže na řešení těchto otázek je poněkud pozdě. Měly by se řešit a probírat otázky, jak migranty naučit západnímu chování, aby si uvědomili, že do Evropy přišli za účelem nějaké pomoci, že od nás něco chtějí, že to není samozřejmostí.

Neříkám, aby nám byli vděčni, ale alespoň tu špetku, nějaké morálky, by ve svém chování nalézt mohli. Také netvrdím, že jsou všichni stejní, což jsem už zmínila na samém začátku celé uprchlické krize.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama