Josef Zickler

Zemřel ve věu 64 let dne 27.4.2021
  • ŘN - VU
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2015 21:38:02

Držím nám palce. Snad jednou v novodobé historii zůstaneme sami sebou...

Držím nám palce. Snad jednou v novodobé historii zůstaneme sami sebou...

Když tak slyším o prohře kolem uprchlických kvót, kterou jsme dnes utrpěli jako Česká republika v rámci Evropské unie, netěší mě to. Něco pozitivního však přece jen i v těchto souvislostech připomenout musím.

Ano, když tak slyším o prohře kolem uprchlických kvót, kterou jsme dnes utrpěli jako Česká republika v rámci Evropské unie, netěší mě to. Přesto musím zdůraznit fakt, kterého si všímalo v posledních týdnech i více lidí, kteří mně psali emaily či soukromé zprávy. 

Cením si spolu s nimi toho, že Česká republika a vláda, včetně policie, si – ač se to nelíbí v EU i některým Čechům samotným – zachovala dosud přece jen v rámci možností svoji tvář. Trvala na aspoň jakémsi dodržování zákonů, které vyžadovala vždy v minulosti od každého, kdo se na našem území pohyboval. A zachovávala si i neměnný postoj k povinným kvótám počtu uprchlíků. 

Dnes bohužel musela podlehnout tlaku a přehlasování dalších zemí. Nakonec, jak už víme, ministři vnitra EU v úterý hlasovali pro návrh rozdělit postupně 120 000 migrantů mezi všechny země EU a to „velkou většinou“, jak podle agenturních zpráv oznámilo lucemburské vedení EU. Proti sice dál byli zástupci České republiky, Slovenska, Rumunska a Maďarska, zatímco Polsko obrátilo a Finsko se zdrželo.Visegrádská čtyřka se tak bohužel, změnila na Visegrádskou skupinu tří, a to nestačilo, aby mohly být kvóty odmítnuty.

Mám přání. 
Chci být v příštích dnech hrdý na vládu této země. Přeju si tedy, aby tato vláda setrvala na svém postoji a přidala i ostrahu našich hranic. 

Myslím si, že by i většina obyvatelstva vyjímečně bez reptání snesla i ty nějaké nedostatky a potíže, které nás v tomto případě ze strany naší milované EU asi postihnou. 

Věřte tomu, že v konečném historickém posouzení na tom budeme lépe než ty, které bude nakonec zachraňovat před uprchlíky Amerika (jak v úterý prorokovala ta "paní z Německa"). TAK VÁM I NÁM DRŽÍM PALCE. Snad jednou v novodobé historii zůstaneme sami sebou. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama