Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2015 13:09:53

Summit OSN je jasným úspěchem

Summit OSN je jasným úspěchem

V New Yorku právě skončil summit OSN týkající se nové agendy udržitelného rozvoje na období do roku 2030. Za Českou republiku se akce zúčastnila také ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Při následném setkání hlav států nad tématem genderové rovnosti reprezentovala v zastoupení prezidenta republiky. Důležité jsou také výsledky bilaterálních jednání.

V rámci 70. zasedání Valného shromáždění OSN se v New Yorku konalo setkání vrcholných představitelů států a vlád k genderové rovnosti a posílení postavení žen. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová na jednání, kam měli přístup pouze hlavy států, reprezentovala Českou republiku místo pana prezidenta.

Ministryně Šlechtová absolvovala během summitu i mnoho významných bilaterálních setkání. Předmětem byla zejména připravovaná  regionální konference OSN „Evropský Habitat“, kterou bude hostit Česká republika na jaře 2016 v Praze. Právě jednání ministryně Šlechtové s generálním tajemníkem OSN pro bydlení Joanem Closem přesněji definovalo témata pražské konference.

„Hlavním tématem konference, na kterou dorazí na 4 000 hostů z 56 států severní polokoule, bude bydlení v životaschopných městech, ale je potřeba řešit i zcela aktuální problémy i ve vztahu k silné migrační vlně,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

„Evropský Habitat“ bude jednou z nejvýznamnějších akcí pořádaných OSN k tématu bydlení. Ministerstvo pro místní rozvoj má její přípravu na starost. Svým zaměřením se tato akce v Praze stane jednou z prvních mezinárodních aktivit OSN zaměřených na plnění nově schválených cílů udržitelného rozvoje, k nimž se minulý týden zavázaly všechny členské státy OSN.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama