ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2015 16:56:17

Udělali jsme dost?

Udělali jsme dost?

Jako blesk z čistého nebe vyšla včera zpráva v médiích, že mladšího syna Evy Michalákové posílají norské úřady do adopce a ke staršímu synovi ztrácí matka na základě rozhodnutí rodičovská práva.

 Kolikrát jsme to probírali v Poslanecké sněmovně při interpelacích, přijímali usnesení a poslouchali neúnavnou zastánkyni dětí Michalákových poslankyni Jitku Chalánkovou, která burcovala a volala po pomoci premiéra, ministry a nás poslankyně a poslance.

Poslanecký klub Úsvit vždy podporoval vše, co bylo ve prospěch těchto dětí, aby byli navráceni zpátky do péče matky. Vždyť žádné podezření o zneužívání dětí se neprokázalo!

Představím-li si jako matka, že by se to mělo stát mě… Nedokážu si představit, že by mi organizace v cizí zemi odebrala děti, omezila k nim přístup, děti rozdělila a jen protože bych svůj případ medializovala, byla bych doživotně potrestaná ztrátou svých dětí. To mě děsí. V České republice nemůžeme nikdy dopustit, aby o péči o naše děti rozhodovaly soukromé organizace, proti jejichž rozhodnutí není dovolání.

Kluci Michalákovi jsou občany naší země a vládnoucí koalice by měla udělat vše, abychom naše občany dostali zpět do České republiky. To, že se to stále nedaří, je ostudou nás všech! Současný stav je smutným důkazem neschopnosti současné vládní koalice. Věřím, že pan prezident ze svého postavení učiní veškeré možné kroky pro záchranu dětí, a že my v poslaneckých lavicích mu budeme zdatně sekundovat. Musíme využít všech možných právních a diplomatických kroků k navrácení dětí zpět do České republiky!

Vždy jsem považovala Norsko za vyspělou, moderní zemi. Případ Michalákových mi otevřel oči. Uvědomila jsem si, že v té zemi není vše v pořádku, a že je v rozporu s naším pojetím péče o děti. Přístup Norska v otázce rodiny a práv dětí je mi naprosto cizí. Základem státu je prostě rodina, biologická rodina. Až ve chvíli, kdy selže, musí nastoupit ostatní procesy, jako jsou pěstounská péče, adopce. Ale ve chvíli, kdy celá rodina Michalákových bojuje za své děti, neexistuje jediný pádný důvod, proč by se měly využít.

Za sebe a za celý Poslanecký klub Úsvit  - Národní Koalice mohu slíbit, že uděláme vše pro to, aby naši občané byli vráceni zpět do republiky a nebyli proti své vůli drženi v cizí zemi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama