Ing. Martin Charvát

  • ANO 2011
  • Pardubice
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2015 21:43:00

Primátor podepsal dohodu o spolupráci mezi Pardubicemi a polským Bełchatówem

Primátor podepsal dohodu o spolupráci mezi Pardubicemi a polským Bełchatówem

Pardubice mají nové partnerské město. Je jím polský Bełchatów, s nímž zdejší radnice již dlouhodobě spolupracuje, avšak oficiální dohoda dosud nebyla podepsána. Slavnostní akt se uskutečnil v rámci městských slavností.

 K oficiálnímu stvrzení spolupráce mezi starostkou Bełchatówa a primátorem Pardubic Martinem Charvátem došlo v sobotu v 17 hodin v Historickém sále pardubické radnice. „Bełchatów jsem navštívil letos na jaře, seznámil jsem se s městem a jeho vedením. Poznal jsem, že máme mnoho společného a tudíž se otevírá široké spektrum oblastí pro spolupráci. Mě osobně nejvíce zajímají zkušenosti s čerpáním evropských dotací nebo třeba financování městských kulturních aktivit,“ sdělil před podpisem primátor Martin Charvát, který přivezl do Polska návrh smlouvy o partnerské spolupráci letos v dubnu.

Vedení Bełchatówa bude v neděli také hostem Pardubic při 125. Velké pardubické s Českou pojišťovnou. Na nejznámější český dostih přijali pozvání pardubického primátora rovněž zástupci z dalších partnerských měst - belgického Waregemu, holandského Doetinchemu a polské Wrocławi, se kterou radnice spolupracuje díky členství v asociaci EURO-EQUUS.

Bełchatów leží v centrálním Polsku ve vojvodství Łódź a regionu Bełchatów, asi 160 km od hlavního města Polska - Varšavy. V Bełchatówě se nachází největší uhelná továrna v Evropě, nesoucí jméno Elektrownia Bełchatów, která je schopna ročně vyprodukovat až 27-28 TWh elektřiny, což je zhruba 20% celého odběru Polska. Nedaleko města se také rozprostírají obrovské uhelné doly. Bełchatów je moderním průmyslovým městem. A stejně jako Pardubice je i městem sportu. Sídlí zde úspěšné sportovní kluby, jako je fotbalový GKS Bełchatów a volejbalový Skra Bełchatów.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama