Ing. Michal Kučera

  • TOP 09
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2015 12:48:00

Vláda se rozhodla Ústecký kraj vydrancovat

Vláda se rozhodla Ústecký kraj vydrancovat

Vláda Bohuslava Sobotky přijala rozhodnutí, na základě kterého se prolomí limity na dole Bílina. Znovu tak ukázala, že ji budoucnost Ústeckého kraje vůbec nezajímá.

Místo toho, aby regionu nabídla perspektivu, rozhodla se vrátit ho o mnoho let zpátky.

„Vláda přijela do Ústeckého kraje paradoxně proto, aby ukázala, že je jí budoucnost tohoto regionu zcela lhostejná. Pokud by ministři řešili něco jiného, než jak zalátat díry v rozpočtu, nemohli by se rozhodnout byť jen pro částečné prolomení těžebních limitů,” říká ústecký poslanec za TOP 09 Michal Kučera, který dlouhodobě upozorňuje na problémy, které jsou s těžbou v Ústeckém kraji spojené a staví se proti prolomení limitů.

Právě v Ústeckém kraji je nejnižší průměrná délka života, nejvyšší nezaměstnanost a zničené životní prostředí; rodiny s dětmi, mladí a kvalifikovaní lidé navíc z kraje odchází. „Kraj se zoufale drží těžby a výroby s nízkou přidanou hodnotou místo toho, aby šel cestou využívání nových technologií výroby energie a hledal řešení v investicích do vědy, výzkumu, a také v investicích do lepšího dopravního spojení,“ uvedl poslanec Michal Kučera (TOP 09) a dodal: „Považuji proto za obrovskou chybu dál ničit krajinu. Zmiňované problémy to nevyřeší, jen přinese nové.”

Jakkoli se vláda dnes z variant požadující pokračování těžby rozhodla pro „nejmenší zlo”, tedy jít za limity na dole Bílina, nebyla schopná říci, jak to bude na jiných místech. Obyvatele Ústeckého kraje tak dál ponechává v nejistotě.

„Kromě toho, že kabinet nepředstavil žádnou jasnou vizi, jak vyvést Ústecký kraj z agonie, nebyl schopný zaujmout ani jasné stanovisko k těžebním limitům. Jak máme věřit vládě, že zachová limity na dole ČSA, když teď jasně ukázala, že pro ni žádné limity neplatí?  Vláda se navíc rozhodla navýšit úhradu za vytěžené uhlí. Tyto peníze ovšem neskončí v našem kraji, ale v černé díře státního rozpočtu. Vláda se prostě rozhodla Ústecký kraj ve všech směrech vydrancovat,” uzavírá Michal Kučera.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama