Ing. Jiří Oberreiter

Nezávislý politický konzultant
  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2015 7:02:09

Programová konferrence Strany práv občanů,

Programová konferrence Strany práv občanů,

Článek se stručně zabývá průběhem programové konference, účastí prezidenta republiky, diskusí kolem stranického programu a chápáním současné migrační krize.

 která se konala v sobotu 7.11.2015 v TOP Hotelu za účasti svých dvou set delegátů a svého čestného předsedy a prezidenta republiky p. M. Zemana prokázala, že jí nechybí myšlenky,vize, odhodlání a chuť aktivně a se vší odhodlaností vstoupit do příštích krajských i parlamentních voleb. SPO se bude ucházet o hlasy všech voličů, kteří jsou zklamáni jak chováním všech našich tradičních stran, tak i těch nových. Jejich představitelé se ve velmi vypjaté době nezajímají o budoucnost národa, včetně svých voličů. Rozehrávají pouze hry, které by jim měly zajistit udržení se v lukrativních pozicích jak doma, tak v EU a nebo bez kritického pohledu přijímají všechna rozhodnutí EU.

V první části konference vystoupil prezident M. Zeman, který zcela jasně a rozhodně sdělil své názory a postoje. Poté proběhla věcná diskuse, ve které odpověděl na množství dotazů. SPO vyjádřila M. Zemanovi plnou podporu v celé šíři jeho aktivit a poděkovala mu za nezměrné úsilí, které vynakládá na poli zahraniční diplomacie a samozřejmě i za frekventované návštěvy všech krajů v ČR. Jeho jednání s prezidenty Číny, Ruské federace, Kazachstánu a dalších vedla k prolomení po řadu let ochlazených ekonomických vztahů s těmito zeměmi a k nastartování jejich oživení a zefektivnění. SPO oceňuje prezidentovu ohromnou aktivitu, odpovědnost a zejména odvahu při prezentování a řešení fatálních problémů naší země. Prezident je snad jediným ústavním činitelem, který vidí migrační krizi velmi reálně, plně si uvědomuje její důsledky pro naši zemi i pro celý evropský kontinent. Nekonečné masové zaplavování Evropy ilegálními proudy imigrantů vidí v konečném důsledku jako přímé ohrožení evropské civilizace, kultury, tradic a i obyvatelstva samotného. Jeho vidění současné situace odpovídá pocitům drtivé většiny obyvatelstva, kterého se zmocňují obavy o svojí budoucnost, stejně tak jako o budoucnost svých dětí a příštích generací. Prezident se chová jako hlava samostatného a suverénního státu a necítí potřebu  nadbíhat kterékoliv straně. Je tak vnímán a jeho partneři v jednání musí počítat s tím, že jednají se svébytnou osobou vysoké inteligence a mravní integrity, která hájí především zájmy svého lidu.

Druhá část dne byla plně věnována projednání našeho nového stranického programu Pevné české kořeny, který bude postupně aktualizován vzhledem k měnící se situaci doma i ve světě. Program se zabývá všemi oblastmi života společnosti, a to zejména s ohledem na zajištění občanských práv a svobod občana, stejně tak jako na rozvoj demokracie.

ekonomické oblasti nám jde zejména o získání konkurenceschopnosti na světových trzích a nastartování aktivní proexportní politiky. V zemědělství jde zejména o znovunabytí soběstačnosti a obnovení všeho toho, co bylo nekvalifikovanými rozhodnutími ztraceno. V oblasti životního prostředí budeme prosazovat návrat vlastnictví vodovodních a kanalizačních řadů a správy dodávek pitné vody obyvatelstvu do veřejných rukou. České zdravotnictví považujeme za podfinancované a budeme se podílet na schválení nového zákona o zdravotních pojišťovnách. V oblasti vědy a výzkumu budeme prosazovat zvýšení investic do tohoto segmentu a zároveň i kontrolu efektivnosti těchto investic. V oblasti zahraničních vztahů musí ČR vycházet z národních zájmů a z prosazování vlastního pohledu na řešení aktuálních problémů. V oblastiobrany je třeba udělat takové změny, které by zajistily obranyschopnost země a její celistvost, včetně nového branného zákona atd. Ve sféře bezpečnosti je třeba mít na paměti zejména bezpečnost občana, obranu proti terorismu, organizovanému zločinu a korupci, kybernetickým útokům atd. Program Pevné české kořeny se podrobně zabývá i oblastmi školství, kultury, tělovýchovy a sportu,  dopravy, průmyslu a obchodu atd.

Strana práv občanů v současné době zvlášť citlivě vnímá mohutnou migrační krizi, která ohrožuje jak celou Evropu, tak i náš stát. Cítí, že instituce EU jsou nejen liknavé, ale naprosto neschopné jakékoliv akce k zastavení přílivu milionů ilegálů vydávajících se za válečné uprchlíky a zejména za křesťanské uprchlíky ze Sýrie za účelem získání azylu v Německu, Švédsku atd. Uvědomujeme si, že v krátkém a středním horizontu může dojít k naprosté devastaci evropských civilizačních hodnot, zrovna tak jako k narušení politického, právního, sociálního a bezpečnostního systému kontinentu. Uvědomujeme si selhání zejména obrany vnějších hranic zemí schengenského prostoru. Odmítáme jakékoliv kvótování a přidělování uprchlíků do zemí proti vůli jejich obyvatel. Je třeba okamžitě jednat, okamžitě zastavit příliv těchto migračních vln a co nejrychleji najít způsob jejich repatriace.

Ing. Jiří Oberreiter, předseda Krajského výboru SPO Praha                                                                                                              

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama