ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2015 15:13:45

Nespojujte další kraje s tzv. olomouckou kauzou

Nespojujte další kraje s tzv. olomouckou kauzou

Reakce hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla na článek MF Dnes "Policii zajímá, jak si kraj vede s dotacemi Unie" (7. 11. 2015)

Musím se důrazně ohradit proti informacím, které se uvádějí v článku MF Dnes „Policii zajímá, jak si kraj vede s dotacemi Unie“. Zcela neoprávněně se v textu dává do souvislosti tzv. olomoucká kauza týkající se projektů financovaných z EU s činností Karlovarského kraje.

Ujišťuji všechny čtenáře a obyvatele našeho regionu, že podle oficiálních informací v současnosti Policie ČR neprověřuje žádný z projektů realizovaných Karlovarským krajem. Pokud by snad šetřila projekt s evropskou dotací, kterou získal jiný žadatel z území regionu, nemá Karlovarský kraj s uskutečněním takového projektu nic společného (projekt z Karlovarského kraje není totéž, co projekt Karlovarského kraje).

Už v minulém týdnu se objevily v médiích články o tom, že kromě Olomouckého kraje podalo Ministerstvo financí ČR trestní oznámení na čtyři další regiony, včetně Karlovarského. Nejsme si vědomi žádného pochybení, kterého by se trestní oznámení mohlo týkat, proto jsme okamžitě zažádali podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, aby nám ministerstvo financí zaslala kopii oznámení a aby se situace vyjasnila.

Do celé kauzy je Karlovarský kraj vtažen účelově, s jediným cílem: diskreditovat sociálně demokratické hejtmany před krajskými volbami a vrhnout špatné světlo na jejich práci. Nemůžu se zbavit dojmu - a každému je to asi jasné, že za tím pravděpodobně nestojí nikdo jiný než ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama