Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2015 0:05:42

17. Listopad

17. Listopad

Den, který odstartoval pád totalitního režimu v naší zemi, ale také den spojený s rokem 1939 a bojem studentů proti nacismu.

 V dnešní době, tak hektické, bychom neměli zapomínat na odkaz spojený s roky 1939 a 1989. Tedy vážit si svobody, kterou máme, vážit si demokracie a možností, které nám přinesla. Zároveň bychom neměli podléhat prohlášením různých skupin, které si dnes přisvojují právo mluvit za nás  všechny, přesto, že nikdy neprošli žádnými volbami. Skupin, které si osvojují pravdu i výklad demokracie. Protože demokracie je jen jedna, protože svoboda je jen jedna a protože jsou to hodnoty nás všech. A jsou to hodnoty, jejichž význam je nezpochybnitelný a za takové hodnoty bychom měli být vždy ochotni bojovat.

Měli bychom se zamyslet i nad tím, jak je možné, že dnes žijeme v době, kdy je běžné napadat prezidenta republiky a zárověn vyzývat ostatní k respektování hodnot, v době, kdy  více než vláda vládnou různé útvary PČR, kteří soutěží a svoji sílu a moc, v době kdy standardní demokratické politické procesy jsou vydávány za komploty. Při tom všem nám vadí, kdo dostal státní vyznamenání od prezidenta republiky a zároveň nám nevadí minulost některých našich ministrů.   V době kdy nám nevadí jednostranné informace tisku psané mnohdy doslova na objednávku.        V době, která se snaží nám vnutit názor, který čteme a přijmout ho automaticky za svůj, protože to přece psali v novinách. Nenechme si vzít svobodu na vlastní názor a bojujme za něj.

Zároveň nesmíme zapomínat vysvětlovat minulost našim dětem, tak, aby tento odkaz nebyl nikdy zapomenut. A také bychom měli vždy, alespoň v duchu poděkovat těm, kteří se o naši demokracii a svobodu zasloužili a kteří za ni vždy bojovali. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama