Alexandr Stepanovič Dr. h.c. , Dr. h.c.

Spoluzakladatel, místopředseda Občanské konzervativní strany
  • OKS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2015 4:05:57

ISIS

ISIS

Situace na blízkém východe, psáno týden před teroristickými útoky v Pariži.

Drazi přátelé možná by už konečně stálo za to, vysvětlit, proč to všechno v Sýrii vlastně probíhá, a proč USA vytvořily IS, aby s jeho pomocí svrchované vlády na Blízkém Východě likvidovaly, a v Evropě je zašlapaly do naprostého otroctví.
Člověk, velmi dobře obeznámený s geopolitickou situací na Blízkém Východě kdysi řekl: Jakmile se něco začne v tom regionu válečně „vrtět“, můj nos za tím neomylně větří ropu. Měl pravdu a má ji i teď. Islámský stát (IS), dítě vytvořené USA a realizované CIA, měl na objednávku svého stvořitele ovládnout Sýrii, zejména její západní část, a umožnit vytvoření koridoru, jímž by tekly ropa a plyn z Kataru do Evropy.
Není snad třeba dodávat, že Katar by bylo možné směle označit za jednu z hvězd na americké vlajce, protože bez rozhodnutí svého „velkého bratra“ neučiní ani krok. A USA o něj na oplátku něžně pečují. Ostatně, vzpomeňme si na katarského prince – pedofila, odsouzeného u nás, ale z rozhodnutí „českého“ ministra spravedlnosti Igora Němce, byl tento pravomocně odsouzený zločinec předán k výkonu trestu domů. Všichni věděli, že pro pedofilního prince jde o jízdenku na svobodu, ale poslušný ministr sloužící zájmům USA (a jistě zcela gratis) vykonal jen to, co si Velký bratr přál. A svět s úsměvem sledoval, jak „alpinista“ Němec spěchá, aby vyhověl Američanům v jejich pomoci Kataru.
USA chtějí „jen“ odříznout Rusko od Evropy a obsadit BV
Vraťme se ale k ropě a plynu, o něž jde na BV vždy „až“ v první řadě. Potřeba Ameriky uchvátit již zmíněný plyno-ropný koridor na syrský břeh Středozemí, nebyl motivován ničím jiným, než snahou nahradit „svými“ surovinami ruský plyn a ropu v Evropě, a tím zlikvidovat v Evropě ruský vliv, stejně jako na Blízkém Východě (BV).
Jakou ránu by tím navíc dostal ruský ropný a plynový trh, snad není třeba ani vysvětlovat. Vždyť ze stejného důvodu byla zničena celá Ukrajina. Všechny ty převraty, válečné konflikty, vraždění tisíců lidí, to všechno mělo jeden hlavní účel: ovládnout ukrajinskou „rouru“ ruských surovin a celý přepravní systém na Ukrajině. Spolu se syrskou verzí svého „tvůrčího projektu“, by tak USA totálně odřízly Evropu od ruských zdrojů. Závislost na USA by se pak stala absolutní a na dlouhá léta nevratná. Co to znamená, vidíme už dnes na invazi tzv. běženců.
Syrský prezident Bašár Asád dal ovšem Američanům jasně na srozuměnou, že není v zájmu jeho země předat síť černého zlata do rukou USA. Výsledek tohoto rozhodnutí vidíme dnes ve stovkách a tisících mrtvých. IS, vytvořený Spojenými státy se stal „trestným komandem“ které mělo odstranit Asáda a uvolnit cestu Američanům k syrským zdrojům, a především k přepravnímu systému těchto surovin, které se chystalo využít Rusko.
USA potřestaly Evropu přívalem „uprchlíků“
V Evropě už mezitím začala hrozit „neposlušnost“ vůči USA v souvislosti s fiaskem na Ukrajině. Nebylo totiž vůbec jasné, kdo ten ukrajinský „krvavý mejdan“ zaplatí – Evropa se k tomu nějak nechtěla příliš znát a ukončila financování Ukrajiny. A tak přišel na řadu přísný „trest“ za vzdorovitost. Evropu zaplavily statisíce běženců z Blízkého Východu a Afriky, kterým proplácely cestu americké neziskovky. Další neziskovky, tentokrát už v respektivních zemích, dostávaly peníze z USA na „integraci“ běženců.
Tito „chudáci prchající před hrůzami války“, se ovšem ve svém primitivismu začaly chovat, jak je vlastní takovým bojovníkům, a nejen ISIL – mám zbraň, tak mohu všechno. Zatím je jejich zbraní podpora Američanů. Dál už to může být i horší.
Američané potřebovali ztrestat hlavně Německo, Francii a další bohaté země, kterým se aktivity na Ukrajině a v Sýrii už nedařilo maskovat demokratizačními procesy, a navíc už do toho nechtěly dál investovat. Proto míří většina „uprchlíků“ do Německa a Francie. Mají své instrukce – zlomit především tyto země (Německo je největším odběratelem ruského plynu) k naprosto otrocké odevzdanosti americkým cílům.
Ukrajina se Američanům vrací jako bumerang
USA se však zřejmě dopustily velké chyby. Stejně jako na Ukrajině, deklarovaly jako hlavní důvod pro své vměšování „nedemokratičnost“ vedení Sýrie, které je třeba změnit, aniž by upozornily na plyno-ropný „detail“. Stejně tak opominuly na to upozornit ve svém „spravedlivém boji“ proti Islámskému státu, který s takovou péčí budovaly řadu let. Právě toho se ale nyní chopilo Rusko, které pravilo: Budiž, pomůžeme zničit terorismus, tedy Islámský stát, protože terorismus je nepřítelem i ruského státu.
Ta byla pro Američany ovšem přímo hrozivá čára přes rozpočet. Zejména, když se ukázalo, že Rusko je v boji proti IS mimořádně efektivní a úspěšné. Kosmetické údery, které nanášely USA tak, aby pokud možno nikoho z bojovníků IS a Asádovy opozice nezasáhly, tím skončily.
Pro Rusko a vzniklou antiteroristickou koalici (AK – Rusko, Írán, Sýrie, a přidává se i Irák) je terorismus prostě terorismus, který nezná hranice, národnosti ani náboženství. A řekněme si popravdě, jedinou možností, jak „vyplavit“ ty takzvané běžence z Evropy, je zajistit mír v Sýrii, čímž odpadne jediný důvod, proč by tu měli být.
Boji se nevyhneme. Volba jeho způsobu je na naší straně
V tom okamžiku se ale musíme připravit i na to, že alespoň část z nich, která zatím mlčí, vezme do rukou skutečné zbraně, aby těm „nevěřícím psům“ ukázala, že právo silnějšího je na jejich straně barikády. Odsun do Vlasti budou vnímat jako urážku, protože Američané jim slibovali něco docela jiného. Jestli toto nepochopí vrchnost evropských zemí včas, krvavý konflikt se přenese ze Sýrie do staré Evropy.
Hezký den Vám přeji přátelé!
 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama