Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2011 10:06:18

Otevřený dopis "prýnezávislé" české justici ....

Otevřený dopis "prýnezávislé" české justici ....

Vážení soudci a státní zástuci, opravdu jsem se velmi snažil nereagovat na událost, která pravděpodobně opět velmi rozbouří veřejné mínění, a zcela jistě upevní ve slušných a bezúhonných občanech ČR pocit nespravedlnosti.

Pocit nespravedlnosti s tím, že je v jejich zemi díky iracionálním pseudohumanistickým aktivistům naprosto otevřeně uplatňována pozitivní diskriminace a velmi rozdílný metr při posuzování činů spáchaných členem majoritního nebo minoritního etnika. Dovolím si jen srovnat 3 případy posuzování trestného činu.

př 1) Případ žhářů z Vítkova : Několik občanů bílé pleti- ergo majoritního etnika- vhodilo zápalné lahve do objektu, obývaném cikánskou rodinou. Následkem útoku došlo k popálení malého dítěte, které bude mít doživotní tělesné i psychické následky. Případ byl maximálně medializován, ČT vysílala dokonce přímý přenos ze soudního přelíčení, na návrh státního zástupce, který čin kvalifikoval jako "pokus o vraždu" byly všem obžalovaným soudem stanovany maximální tresty, ačkoli se k činu pokusu o vraždu žádný z obviněných nepřiznal a v tomto smyslu jim nebyl takový úmysl prokázán. Státní zástupce o překvalifikování činu nepožádal a trval na "pokusu o vraždu" !

př 2) Případ 15 let  okrádaného majitele sběrných surovin -příslušníka většinového etnika, který zjistil, že Policie ČR bohužel nemá možnost jeho majetek účinně ochránit. Rozhodl se tedy svůj majetek bránit sám. Když zjistil, že ho zloději- příslušníci menšinového etnika opět navštívili, vzal svou legálně drženou brokovnici a snažil se zabránit další krádeži. Bohužel situace již dospěla do stadia, kdy zloději na útěku nasedli o vozidla a odjížděli od objektu. Majitel firmy už zcela zbytečně začal střílet na odjíždějící vozidlo ( dle jeho vyjádření aby ho donutil zastavit ) , čímž se dopustil trestného činu . Následkem činu je zranění zlodějky -spolupachatelky s trvalými následky. Státní zástupce dle rozhodnutí nejvyššího soudu byl donucen kvalifikovat čin jako "pokus o vraždu" , ačkoli takový úmysl pachatel nikdy nepřiznal, a ani mu nebyl nikdy prokázán. Rozsudek v podstatě předurčilo rozhodnutí Nejvyššího soudu. Státní zástupce opět nepožadoval překvalifikování činu pro umožnění snížení trestní sazby !

př 3) Případ napadení 12 letého chlapce na Ústecku. Dva chlapci ve věku 14 a 17 let, oba příslušníci minoritního etnika, chtěli okrást dvanáctiletého chce-příslušníka většinového etnika. Po zjištění, že u sebe nemá hotovost, pouze mobilní telefon, rozhodli se ho za to potrestat. Chlapce zbili, mučili, zásilnili a pohlavně zneužili. Mučení trvalo 3 a půl hodiny. Dle vyjádření lékařů měl zraněný chlapec štěstí, že se dokázal doplazit na nádraží kde ho objevil výpravčí, který zavolal RZS. Pokud by se tak nestalo, chlapec by během 2 hodin zemřel na následky mnohačetných zranění, včetně protržení sleziny a zlámaných žeber. O případu jsem informoval již dříve, když média se nehodlala nijak obtěžovat ( viz článek ). Ústecký soud rozhodl, že se jednalo o pokus o vraždu a odsoudil starího pachatele na 10 let nepodmíněně. Veřejnost získala pocit, že spravedlnost ještě není úplně slepá. Ale prásk ... státní zástupce se zcela nepochopitelně odvolal a požádal o překvalifikování činu. TEDY NIKOLI OBHÁJCE, ALE ŽALUJÍCÍ STÁTNÍ ZÁSTUPCE POŽADUJE SNÍŽENÍ TRESTU v případě několikahodinového mučení 12 letého kluka, kterého od smrti dělily 2 HODINY . Státní žalobce se nedomnívá, že v tomto případě šlo o pokus o vraždu a světe div se- Nejvyšší soud v Praze s tímto tvrzením souhlasí !!! :-(

Vážení zástupci českého justičního systému ,

jménem všech lidí, kteří se k jednání státního žalobce a Nejvyššího soudu vyjadřují s despektem a odmítají se s ním smířit ( diskuse jako důkaz můžete vidět na sociálních sítích a pod články, kde byla diskuse povolena )-  PROTESTUJI PROTI JEDNÁNÍ STÁTNÍHO ZÁSTUPCE A NEJVYŠŠÍHO SOUDU. ŽÁDÁM OKAMŽITÉ ODVOLÁNÍ ZODPOVĚDNÉHO STÁTNÍHO ŽALOBCE A REVIZI ROZHODNUTÍ SOUDŮ V PŘÍPADECH VÍTKOV a v případu STŘELBY Z BROKOVNICE NA ODJÍŽDĚJÍCÍ VOZIDLO ZLODĚJŮ !!!!!!!! POŽADUJI STRIKTNĚ STEJNÝ PŘÍSTUP JUSTICE VE VŠECH TŘECH PŘÍPADECH !!!!!! NENÍ MOŽNO TAK BEZPRECEDENTNÍM ZPŮSOBEM UPLATŇOVAT NAPROSTO ROZDÍLNÝ METR NA PACHATELE JEN PODLE TOHO, K JAKÉMU ETNIKU SE HLÁSÍ.

SVÝM JEDNÁNÍM JEN ZVYŠUJETE NAPĚTÍ MEZI RŮZNÝMI ETNICKÝMI SKUPINAMI ŽIJÍCÍMI V ČR ! CHCETE SE STÁT ROZBUŠKOU K OBČANSKÝM PROTESTŮM A NEPOKOJŮM ?


originál článku na webu zde

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama