ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2015 16:50:16

V brněnských Černovicích otevřeli nový Senior Point

V brněnských Černovicích otevřeli nový Senior Point

Za přítomnosti náměstků hejtmana Marka Šlapala a Romana Celého byl v úterý 24. listopadu 2015 v Brně-Černovicích otevřen nový Senior Point.

 



Nové kontaktní místo pro seniory se nachází v ulici Charbulova 38. Náměstek hejtmana Marek Šlapal poděkoval městské části za intenzivní práci v oblasti podpory rodiny. „Zde v Černovicích tak vznikl již třináctý Senior Point na jižní Moravě a celkem dvaadvacátý v celé České republice,“ konstatoval Marek Šlapal. K novému kontaktnímu místu černovickým seniorům poblahopřál též náměstek Roman Celý. „Navazujeme tady na to, co Jihomoravský kraj buduje už 15 let a to je oblast fungující rodinné politiky. Podporujeme rodiny a mezigenerační vztahy,“ uvedl Roman Celý a jako příklad připomenul jeden z aktuálně posledních počinů, a to připravované memorandum kraje a města Brna v oblasti společné podpory rodiny a seniorů.

Senior Pointy jsou kontaktní místa, která poskytují této věkové kategorii bezplatné služby (např. právní poradenství, spotřebitelskou poradnu či například informace z oblasti bezpečnosti). Fungují již v pěti krajích České republiky a spolupracují s odbornými partnery, kteří garantují správnost poskytovaných informací a zajišťují přednáškovou činnost v jednotlivých lokalitách. První ze Senior Pointů byl otevřen v roce 2011 právě na jižní Moravě, doposud jejich služeb využilo na 30 tisíc seniorů.

Podrobnosti o projektu Senior Point naleznou zájemci zde: www.seniorpointy.cz .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama