Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2011 20:25:26

Ministr zemědělství Ivan Fuksa ve Výzkumném ústavu bramborářském

 Ministr zemědělství Ivan Fuksa ve Výzkumném ústavu bramborářském

Ministr zemědělství Ivan Fuksa v doprovodu poslankyně Parlamentu ČR Jany Fischerové a senátora Parlamentu ČR Miloše Vystrčila navštívil dne 10.3.2011 Výzkumný ústav bramborářský v Havlíčkově Brodě.

  Setkal se zde nejen se zástupci ústavu, ale i s lidmi, kteří působí v různých oblastech  bramborářství, od šlechtění přes pěstování až po jejich realizaci na trhu. Na úvod setkání  seznámil ministra s historií a současností ústavu jeho ředitel Jaroslav Čepl. Vedle výsledků výzkumných projektů a jejich realizace v praxi poukázal zvláště na složitou problematiku financování zemědělského výzkumu v konkurenci s ostatními rezorty. Ministr Fuksa se zajímal o postavení českého šlechtění v mezinárodní konkurenci, diskutoval také na téma zásad správné zemědělské praxe ve vztahu k erozní ohroženosti svažitých půd. Poté si prohlédl pracoviště Výzkumného ústavu bramborářského a v genové bance se zajímal o způsob uchování a využití více než dvou tisíc genotypů. .Podle ministra je potřeba navrhnout takové postupy, které mají prokazatelný vliv na ochranu půdy a nebudou zemědělce příliš ekonomicky ani byrokraticky zatěžovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama