Gabriela Hubáčková

  • KSČM
  • Ústí nad Labem
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2015 4:30:00

Podivný Slavík

Podivný Slavík

Český slavík letos vynesl nahoru skupinu Ortel. Možná se trochu divíme, jak se to mohlo přihodit.

Patrně novým fenoménem, kterým je internetové hlasování. Kapela, která je spojována s krajní pravicí, skončila v této anketě na druhém místě, její zpěvák Tomáš Ortel dříve působil v neonacistické skupině Conflict 88 a skončil na třetím místě.

Naštěstí si tento podivný vítěz na Slavíku nezahrál, ani nebyly vysílány ukázky skladeb. A tak se dá říct, že toho nejhoršího jsme byli ušetřeni. Přesto je však s podivem, že tato anketa, která přinesla radost za léta své působnosti mnoha fanouškům i zpěvákům, kteří v ní zvítězili, nemá jasná pravidla, aby takováto skupina jako je Ortel nemohla získat umístění ani pomocí internetového hlasování.

V současné hektické době je šíření nenávisti, zla a agrese novým trendem, kterému bychom se měli všichni razantně bránit. Vždyť život je natolik krátký, že strávit jej v bojích a válkách je hrůzným obrazem, jenž se šíří po celém světě. Je nanejvýš nutné proklamovat smířlivost jednání a zasazování se o svět umožňující vychovávat děti bez obav z dalších dnů a snažit se, aby každý z lidí mohl žít v zemi, ve které se narodil a nemusel utíkat před válečnými hrůzami.

Právě v tomto předvánočním čase bychom se měli snažit, aby světové mocnosti vyzvaly k jednání o pomoci zemím, ve kterých zuří války a hlad, a hledaly řešení zabraňující hromadnému úprku milionů lidí z jejich vlasti, abychom se nemuseli bát útoků teroristů, nemuseli mít strach o své blízké, protože terorismus nezná ani slitování, ani hranice. Právě umístění kapely Ortel v anketě Český slavík vzbuzuje děsivou obavu z toho, kam naše společnost směřuje.

Gabriela Hubáčková, poslankyně Parlamentu ČR a stínová ministryně školství, mládeže a tělovýchovy KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama