Ing. Pavel Šrámek, MBA

  • APB
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2015 13:22:49

Chile je ekonomicky jednou z nejrozvinutějších zemí Jižní Ameriky

Chile je ekonomicky jednou z nejrozvinutějších zemí Jižní Ameriky

Místopředseda Zahraničního výboru Sněmovny Pavel Šrámek (ANO) se společně s předsedou výboru Karlem Schwarzenbergem a několika dalšími poslanci zúčastnil parlamentní delegace Zahraničního výboru do Chile.

Kromě jednání s několika ministry, předsedou parlamentu byl hlavním bodem programu podpis mezivládní dohody proti zamezení dvojího zdanění.

Tato smlouva, která bude mít významný vliv na obchodní a především investiční spolupráci firem České republiky a Chile, se připravovala téměř 7 let. Česká republika je z hlediska své hospodářské a exportní orientace velmi svázána s EU. Evropské země tvoří téměř 80% našeho zahraničního obchodu, obchod s Německem pak dosahuje 33%. Tato až téměř závislost na EU není dle mého názoru dlouhodobě udržitelná a z hlediska snižování rizik je třeba naši zahraniční hospodářskou politiku více diverzifikovat.

"Země Jižní Ameriky byly v meziválečném období Československa našimi silnými obchodními partnery a tato setrvačnost částečně pokračovala i v minulém režimu. V posledních 25 letech naší novodobé historie jsme bohužel tyto trhy opouštěli a až příliš se zaměřili na EU. Chile je ekonomicky jednou z nejrozvinutějších zemí Jižní Ameriky a může být vedle největšího trhu, Brazílie, jakousi branou do ostatních zemí. Podpis mezivládní dohody má tedy zásadní význam a může být vnímán jako jasný signál, že Českou republiku tento region skutečně zajímá. Smlouvu nyní čeká projednávání a ratifikace v parlamentech obou zemí. Zpravodajování dohody v našem parlamentu jsem se ujal já osobně a jsem přesvědčen, že bude velmi brzy ratifikována," dodává Pavel Šrámek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama