Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2015 13:57:00

K řešení problému přistoupila vláda odpovědně. Stejný přístup očekávám od ERÚ

K řešení problému přistoupila vláda odpovědně. Stejný přístup očekávám od ERÚ

Energetickému regulačnímu úřadu již nic nebrání vydání cenového rozhodnutí na výplatu podpory pro podporované zdroje.

Ve Sbírce zákonů dnes vyšlo nařízení vlády č. 402/2015 Sb., o podpoře elektřiny a tepla z podporovaných zdrojů energie. Svým nařízením tak vláda naplnila v souladu s nezávislostí Energetického regulačního úřadu veškeré podmínky pro to, aby ERÚ mohl v rámci svých kompetencí vypsat cenové rozhodnutí na výplatu podpory elektřiny a tepla vyrobených z podporovaných zdrojů.

"Zveřejněním ve Sbírce zákonů nabylo nařízení vlády účinnosti a doufám, že Energetickému regulačnímu úřadu tak už nic nebrání vypsat cenové rozhodnutí na výplatu podpory pro podporované zdroje energie," prohlásil v reakci na zveřejnění nařízení ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

"K řešení hrozícího problému, který by souvisel s důsledky nevypsání podpory na podporované zdroje energie, přistoupila vláda odpovědně. Stejně odpovědný přístup nyní očekávám od vedení ERÚ a doufám proto, že ještě do konce letošního roku dojde k vydání příslušného cenového rozhodnutí," dodal ministr Jan Mládek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama