ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2016 12:26:04

Kraj podpořil úspěšné sportovkyně

Kraj podpořil úspěšné sportovkyně

Hejtman Karlovarského kraje Martin Havel předal šeky na 10 tisíc korun běžkyni Ivaně Sekyrové a lyžařce Petře Novákové. Peníze sportovkyně využijí na přípravu a potřebné vybavení.

 „Nejlepší reklamou pro náš kraj jsou schopní a úspěšní lidé, což přesně platí o běžkyni Ivaně Sekyrové a lyžařce Petře Novákové. Jsem proto rád, že je můžeme alespoň takto symbolicky podpořit šeky na 10 tisíc korun. Do budoucna jim přeji, aby je hlavně nezradilo zdraví,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Sokolovská běžkyně Ivana Sekyrová, která pracuje jako učitelka tělesné a občanské výchovy na gymnáziu, se specializuje na dlouhé tratě. Za svůj největší životní úspěch považuje start na Olympijských hrách v Londýně v roce 2012, kde v maratonském běhu skončila na 67. místě. Úspěchy slavila ale i v loňském roce. „Jak s oblibou říkám, rok 2015 pro mě byl stříbrný. V květnu jsem doběhla druhá na Mattoni ½ Maratonu v Karlových Varech a v srpnu se mi podařilo získat stříbrnou medaili na Mistrovství ČR v běhu do vrchu na Kralický sněžník. V budoucnu bych si ještě ráda zaběhla maraton,“ upřesnila při předávání šeku Sekyrová.

Petra Nováková, která pochází z Nových Hamrů, září pro změnu v bílé stopě. Studentka forenzní analýzy, Karlovarský kraj skvěle reprezentovala v minulém roce v Lillehammeru, kde skončila šestá ve skiatlonu. Přes tento úspěch hodnotí minulý rok jako na houpačce. „Bylo to nahoru dolů.  Nejdříve přišly úspěchy na celosvětových akcích a pak jsem se zranila. Velice si však cením podpory, kterou mi lidé vyjadřují, každá zpráva mne potěší,“ dodala Nováková, kterou v závěru zimy čeká Ski Tour v Kanadě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama