Ing. Lidie Vajnerová, MBA

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2016 21:10:13

Občané si platí stát, aby je chránil a ne aby na nich experimentoval

Občané si platí stát, aby je chránil a ne aby na nich experimentoval

Proč jsou „elity“ tak překvapené silvestrovskou zábavou v Kolíně nad Rýnem a jiných evropských městech? Selhaly tajné služby? Radnice? Státy či média? Odpověď samozřejmě není snadná, ale nejspravedlivější je: Selhali všichni.

Tajné služby paradoxně možná nejméně. Těžko lze mít pochybnosti, že o rizicích novodobého stěhování národů své vlády neinformují. Proti jejich varováním však stojí (a vždy je přebije) politický slogan „Přijďte všichni!“, tedy oficiální politická linie. Co tajné služby poté mohou dělat – a věřím, že dělají – je, že se snaží sledovat rizikové osoby či skupiny osob, pokud se o nich dozvědí. Pátrají po náznacích, že někde dojde k útoku na běžné občany, sportovní akce, synagogy a podobně. Ale NEMŮŽOU pátrat po úmyslech každého nadrženého mladíka, zvlášť když jich je skoro milion. Na to tajné služby skutečně nemají kapacity. Co všichni vítači totiž nějak přehlédli je, že uprchlíci zdaleka nejsou ti pověstní syrští inženýři a lékaři, ale z větší části jde o davy Afričanů a Asiatů kolem dvacítky, kteří si jdou do Evropy realizovat své představy o lepším životě. Součástí těchto představ jsou materiální nároky a bohužel i přístup k ženám kopírující výchovné vzory (žena bez mužského příbuzného nesmí vyjít ani na ulici, jinak ji vlastní rodina může i zabít).

Selhaly i radnice. Tím, že napomáhaly zakrývání skutečného stavu, že doufaly, že se vše zamete pod koberec a přestane se o tom mluvit. Korunu všemu nasadila kolínská starostka Rekkerová se svým souborem doporučení, jak by se měly německé ženy chovat, aby přistěhovalce neprovokovaly. Jak se ukazuje, Kolín v tom rozhodně nebyl sám a také rozhodně nebyl první. Dosud však vždycky politika zametání slavila úspěch, natolik se radnice v jiných městech po celé západní a severní Evropě bály nařčení z xenofobie a rasismu. Snad se stane kolínský incident poučením, že se situace má řešit a nikoli zakrývat.

Selhala i tradiční média. Ta „velká“ v čele s televizí ZDF aktivní spoluprací na zakrývání skutečného stavu napomáhala plnit politické zadání. Média, která máme tendenci nazývat tradiční, si vedla svou ještě 3. a v některých případech ještě 4. ledna. Média však mají za úkol informovat. Jakmile se stanou aktivistickými, začnou prosazovat (u sebe i u jiných) takzvanou politickou korektnost (v podstatě nepravdu), pak se nemohou divit, že u svých zákazníků přestanou být brána vážně.

Selhal i stát. A ne jeden. Napravit to může tak, že dodrží své vlastní heslo, že „kdo spáchá přestupek, bude vyhoštěn“, kterým kdekterý politik honem reagoval na silvestrovské události. (Dnes už však toto volání trochu utichá… ) Byl by to dobrý začátek, protože přestupek spáchal KAŽDÝ kdo je v Schengenu bez platného víza a především každý, kdo roztrhal své osobní doklady a odmítl poskytnout své otisky prstů či přijel s falešným syrským pasem. Otázkou zůstává, jak si vlastně Němci vyhoštění představují. Pošlou přestupníkovi dopis? Vyhostí ho násilím? Kam? Do Rakouska? Ideální by samozřejmě bylo vyhoštění mimo Schengen ale nikdo netuší jak to udělat. Ale tyto otázky bude muset (především německý) stát rychle vyřešit.

Jednou ze základních funkcí státu, na níž se shodnou všichni včetně zarytých anarchistů je obrana vlastních občanů. Ti si ho právě kvůli vlastní bezpečnosti svými daněmi platí. A neplatí si ho pro to, aby prováděl masové sociální experimenty.

Pokud se tedy „stará“ Evropa co nejrychleji neprobere a nezačne opravdu rázně konat (tím ale nemyslím svolávání nekonečných summitů ale opravdovou obranu vlastního území a důslednou kontrolu, kdo a s jakými úmysly přichází), nezbyde nám nic jiného, než připravovat vlastní národní strategii. Hned zpočátku by to mělo znamenat těsněji spolupracovat se zeměmi Visegrádské čtyřky, které mají podstatně realističtější pohled na neblahý vývoj související s přistěhovaleckou vlnou, která se v roce 2016 určitě nezmenší.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama