ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2016 0:02:30

Medailová žeň mladých jihomoravských olympioniků

Medailová žeň mladých jihomoravských olympioniků

Devět zlatých, pět stříbrných a tři bronzové medaile vybojovala výprava Jihomoravského kraje na Hrách VII. Zimní olympiády dětí a mládeže ČR, která se konala ve dnech 17. - 21. ledna 2016 v Ústeckém kraji.

 


 Znamenalo to celkově čtvrté místo v bodování čtrnácti krajských reprezentací, podle medailového pořadí dokonce místo druhé.

Mezi nejúspěšnější sportovce jihomoravské výpravy patřil alpský lyžař Ondřej Surkoš (třikrát zlato) a rychlobruslař Josef Holcman (tři zlaté a jedna bronzová medaile). Reprezentace našeho kraje startovala v deseti soutěžích – alpské a běžecké lyžování, akrobatické lyžování, biatlon, lední hokej, krasobruslení, rychlobruslení, snowboarding, šachy a disco dance. Olympiáda probíhala na sportovištích v Ústeckém kraji, zejména v Krušných horách. Medailového a závěrečného ceremoniálu se účastnil náměstek hejtmana Stanislav Juránek, který mj. převzal olympijskou vlajku pro pořadatele následující letní dětské olympiády. Ta se uskuteční v roce 2017 právě na jižní Moravě. „Jsem rád, že jsem mohl být při tom. Vládl zde sportovní duch, pohoda a přátelská vzájemnost mezi výpravami, kterou se budeme snažit přenést do Jihomoravského kraje, kde se bude konat letní olympiáda v roce 2017. Blahopřeji všem účastníkům a mám radost z 9 zlatých medailí, které si vybojovala naše výprava. Vezu do našeho kraje olympijskou vlajku jako symbol štafety, kterou jsem pro náš kraj osobně převzal,“ řekl při závěrečném olympijském ceremoniálu náměstek Juránek.
Informace z průběhu Her 7. ZODM ČR 2016 jsou k dispozici na http://odm.olympic.cz/  a na facebookových stránkách výpravy Jihomoravského kraje https://www.facebook.com/jmkodm/  .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama