Mgr. Martin Plíšek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2016 18:19:47

Služební zákon musí platit i pro ministra Babiše

Služební zákon musí platit i pro ministra Babiše

V představách Andreje Babiše úřad, firma i jeho politické hnutí splývají. Služební zákon nicméně předpokládá, že státní úředníci budou vystupovat nestranně a nezávisle na politických stranách.

Dnešní tiskové konference ministra financí pořádané hnutím ANO se přitom v Poslanecké sněmovně zúčastnila kromě představitelů hnutí také odborná náměstkyně ministra financí Alena Schillerová.

Obrátil jsem se proto dopisem na náměstka ministra vnitra pro státní službu Josefa Postráneckého s dotazem, zda je v pořádku, že vysocí státní úředníci ve služebním poměru vystupují na tiskových konferencích, které pořádá vládní hnutí.

Osobně považuji vystupování nepolitických náměstků k politickým tématům za nevhodné a přinejmenším na hraně zákona o státní službě. Pan ministr Babiš si musí uvědomit, že zákony, které ve sněmovně schvaluje, platí i pro něj.

Martin Plíšek, poslanec TOP 09, člen ústavně právního výboru

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama