ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2016 9:17:00

Jak je to s "černými dušemi" v liberecké ČSSD?

Jak je to s "černými dušemi" v liberecké ČSSD?

Rád bych ve svém vyjádření uvedl na pravou míru lživé informace, které se objevily v médiích v souvislosti s kauzou tzv. „černých duší“ v okresní organizaci ČSSD v Liberci.

NENÍ PRAVDA, že členové, kteří se nedostavili k přeregistraci, jsou tzv. „černé duše“ (tj. člen, který neexistuje, nebo o svém členství neví). Jsou to členové, kteří se z různých důvodů odmítli v určeném termínu přeregistrace zúčastnit. Většinu z nich znám za dvacetileté působení v ČSSD osobně a znám také u větší části z nich konkrétní důvody (postoj ČSSD k uprchlické krizi, podpora registračních pokladen, vstup do koalice se SLK a následná podpora obviněného hejtmana Martina Půty, a většinu z nich podle mých informací naštvalo i samotné nařízení přeregistrace bez udání důvodů). Ústřední kontrolní komise ČSSD, jejíž zástupci prováděli dvakrát během dvou měsíců kontrolu v liberecké ČSSD, přeregistraci nedoporučila. Představte si, že vám přijde dopis „Dostavte se s občanským průkazem v termínu tom a tom k přeregistraci, jinak nebudete dále členem“. Trochu to vypadá, jako předvolání na policii…  

NENÍ PRAVDA,  že jsem členy, kteří se nepřeregistrovali, přivedl do ČSSD já osobně. Byli to členové různých místních organizací nejen z Liberce, ale také z dalších obcí v okrese. Je to přesně naopak – ti členové, které jsem já osobně kdysi přesvědčil ke vstupu do ČSSD (cca 10 lidí) k přeregistraci přišli…

NENÍ PRAVDA, že bych v současné době jakkoli ovlivňoval dění v liberecké ČSSD. Loni v lednu jsem se rozhodl po šesti letech odejít z funkce předsedy KVV, a v červnu jsem rezignoval na členství v předsednictvu ČSSD. Od června jsem byl tedy pouze řadovým členem. V současné době mám pozastavené členství, neúčastním se ani schůzí místních organizací, zasedání OVV, KVV, ani jiných stranických akcí. Taková tvrzení jsou účelová a zavádějící. Musel bych asi ovládat voodoo, nebo telepatii, pak bych třeba některé lidi mohl ovládat na dálku ˘. A tvrzení, že si údajně udržuji svůj „vliv“ přes svých šest rodinných příslušníků, kteří ve straně zůstali, je směšné. Již více než rok krajskou organizaci ČSSD řídí předsedkyně KVV Lenka Kadlecová.

NENÍ PRAVDA, že jsem „prosadil do čela kandidátky svého souseda“ primáře urologie MUDr. Jana Mečla. Byl to návrh většiny delegátů okresní konference v Liberci z 9. 12. loňského roku. Byl navržen na základě interního průzkumu agentury STEM, který ukázal, že MUDr. Mečla pozitivně vnímá téměř 30% obyvatel Libereckého kraje, ostatní kandidáti (Svoboda, Kadlecová, Žatecká) zůstali v průzkumu daleko za ním. Na kandidátce ale skončil až jako desátý. Není také pravda, že doktor Mečl je můj soused. Ale pravdou je, že oba bydlíme ve stejné obci.

NENÍ PRAVDA, že impulsem k přeregistraci bylo obvinění mé osoby. Skutečným impulsem byl fakt, že členové liberecké ČSSD nechtěli podpořit Lenku Kadlecovou do čela kandidátky pro krajské volby. Důvodem byl výsledek v minulých krajských volbách, kde Kadlecová jako lídr (s hesly „Matky se budou smát“ a „Zloději budou plakat“) už jednou neuspěla. Liberečtí členové nechtěli podpořit také bývalou primátorku Martinu Rosenbergovou, která po svých skandálech s šestnácti asistentkami a knihou jízd propadla jako lídr v komunálních volbách 2014. Obě dámy byly několik let až do loňského prosince místopředsedkyněmi OVV (Okresní výkonný výbor ČSSD), a obě nyní hrají jen účelovou hru ve smyslu – „nemáme podporu v Liberci a může za to Dušek a černé duše“, a tak byly nominovány na krajskou kandidátku okresní organizací ČSSD v Semilech (nikoliv tou libereckou, ve které působí).  

Na závěr bych rád uvedl ještě  jednu informaci k mému obvinění. Žádný „korupční deník“ (o kterém informovala např. MF Dnes, a do kterého jsem si měl údajně zapisovat výši úplatků) ve skutečnosti neexistuje. Celá „korupční kauza“ kolem mé osoby má znaky určitých politických manipulací a teprve za nějaký čas se dozvíme, kdo byli skuteční aktéři této hry a jaké byly pravé důvody. Trvám na tom, že jsem se nikdy žádného protizákonného jednání nedopustil.

Robert Dušek - bývalý předseda KVV ČSSD v Libereckém kraji 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama