Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2016 14:15:00

Jak si pantáta komoří našel fígl na novou formu znárodnění

Jak si pantáta komoří našel fígl na novou formu znárodnění

Tak, a máme to tu. Vládní většina v Poslanecké sněmovně dnes - podle mne zcela v rozporu s demokratickými principy i platnými zákony - prohlašovala zavedení elektronické evidence tržeb.

Především hospodští, malí živnostníci, řemeslníci a další podnikatelé si tak zřejmě budou muset začít zvykat na to, že stát a jeho úředníci mu budou doslova stát za krkem a zcela bezdůvodně sledovat každý finanční pohyb. Budou vědět, kdy a jak velké částky platí jednotliví hosté, kdy má hospoda „okurky“ a kdy naopak praská ve švech. Budou ve svých státních archivech shromažďovat obchodně velmi citlivé informace, které v kombinaci s kontrolním hlášením DPH a dalšími registry, které vláda připravuje, vysvléknou podnikatele doslova do naha. Každý bude postaven na hanbu. Na každého se bude stát i veřejnost nadále dívat jako na podvodníka.

Stát tak pomalými kroky vede naši tržní ekonomiku k nové formě znárodnění. Firmy sice nechá umordovaným podnikatelům, kteří i při sebe lepší vůli budou vždy jednou nohou v kriminále, ale sám je bude de facto ovládat, řídit a online kontrolovat.

V konečném důsledku tak dostává na frak také právo na soukromé vlastnictví, protože co je moje, je moje a pokud nepáchám nic protiprávního či nemorálního, nemá nikdo právo mi hledět přes rameno a narušovat moje soukromí. V ochraně těchto principů, na kterých snad měla právo moje a každá další generace vyrůstat, však zdá se zůstáváme v menšině.

Místo toho slyšíme, jak je EET skvělý nástroj k tomu, abychom v České republice zatočili se šedou ekonomickou a narovnali podmínky pro všechny podnikatele.

Já jsem však přesvědčený o tom, že dojde zcela k opačnému efektu. EEK pouze a jen vytlačí velké množství malých živnostníků buď na úřad práce nebo právě do šedé zóny. Kdo z mikro-vinařů si dnes založí oficiální živnost? Kdo z výrobců domácích marmelád se požene pro první živnostenský list. Nikdo! Raději zůstanou doma a budou prodávat svou "kvalitu" pod rukou, bez daní a s vystrčeným zadkem na vládní chamtivost.

Přiznám se, že jsem chtěl jednou předat štafetu mému synovi v zemi, která bude přeci jen vypadat trochu jinak. Po dvou letech „makání“ se naše děti spíš budou za naši totalizující se zemi stydět. Ale jen tehdy, pokud to dopustíme.

A pantáto komoří, spolehněte se, že společně uděláme vše proto, aby se tak nestalo.

Ing. Michal Dvouletý
místopředseda Strany soukromníků České republiky ve Zlínském kraji

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama