Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2016 16:43:00

Je to spravedlivé řešení vůči všem občanům

Je to spravedlivé řešení vůči všem občanům

Poslanecká sněmovna dnes ve třetím čtení schválila vládní návrh zákona o evidenci tržeb. Hlasování proběhlo na základě schváleného procedurálního návrhu na pevně stanovený termín. Opozice se snažila zabránit přijetí zákona obstrukčním jednáním.

 V bezmála třicetihodinové rozpravě v rámci třetího čtení měla přitom možnost vyjádřit své připomínky, které se však ve většině vystoupení opakovaly.

Sociální demokracie naplňuje svůj dlouhodobý program, ve kterém se zavázala v rámci boje proti daňovým únikům preferovat lepší výběr daní od všech, kdo mají daňovou povinnost, na úkor zvyšování daňových sazeb. „Je to spravedlivé řešení vůči všem občanům. Od zavedení elektronické evidence tržeb si slibujeme jednak narovnání podmínek v podnikatelském prostředí, jednak boj proti krácení tržeb a samozřejmě také dodatečný přínos do státního rozpočtu,“ uvedl Václav Votava, místopředseda Poslaneckého klubu ČSSD a předseda sněmovního rozpočtového výboru.


V rámci projednávání Václav Votava očekával, že opoziční poslanci přijdou s vlastními návrhy v boji proti daňovým únikům. „Namísto toho pravice svými obstrukcemi upírala právo sněmovní většiny realizovat její volební program. Přitom nepředložila žádný konkrétní návrh, jak zlepšit výběr daní,“ dodal Václav Votava. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama