Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2016 13:34:49

Rozhodne pětadvacátý únor?

Rozhodne pětadvacátý únor?

Ve čtvrtek 25. února bude zasedat Zastupitelstvo hl. m. Prahy. Do tohoto data chce ANO s ČSSD vyřešit otázku vlády nad Prahou. Alespoň jsme si to mohli přečíst před pěti dny v tisku.

Jenže pět dnů je dlouhá doba, situace se mění každým dnem, dokonce každou hodinu. To, co platilo včera, už v tuto chvíli může být úplně jinak. Jednou je hlavním protagonistou ANO, pak s vážným a rozhodným výrazem převezme otěže TOP 09, do toho si začne hrát na hlavního hrdinu Trojkoalice. ODS zase s vážnou tváří přesvědčuje občany, že jim opravdu, ale opravdu nejde o posty, ale o programové otázky. Mimochodem mezi ty jejich programové požadavky, které předložili představitelé této „demokratické“ strany ostatním, je např. zrušení Fondu sociálního bydlení. Jak ušlechtilé!
Nestabilita v hlavním městě v tomto volebním období doznává takových rozměrů, že občané jen nechápavě kroutí hlavou, co si to v říjnu 2014 zvolili. A je to opravdu síla! Když si promítneme, co všechno se za tu dobu stalo… Po volbách měsíc trvalo, než se Adriana Krnáčová ujala své funkce, v srpnu 2015 už přišla první krize, když tehdejšímu náměstku Stropnickému byla odebrána agenda stavebních předpisů, o dva měsíce později se koaliční zastupitelé (ANO, ČSSD, Trojkoalice) vzájemně zuřivě odvolávali a pár týdnů na to byl ohlášen konec této slavné koalice. Jeden novinář spočítal, že z těch dnes už 492 dnů, které od voleb uplynuly, pouhých 258 dní fungovala radniční koalice. A dny ubíhají dál a my můžeme v denním tisku číst stále stejné titulky: „Praha opět hledá většinu“, „Další vyjednávání o pražské koalici“, „Koaliční schůzka v Praze výsledky nepřinesla“, „Vyjednavači se sejdou opět příští týden“, „Praha stagnuje, strategická rozhodnutí znemožňuje krize“.
A v Praze je dál bezvládí, respektive tu vládne rada, která nemá většinu, jejíž členové do poslední chvíle neví, jak budou kolegové hlasovat, které materiály, touto radou předložené, projdou, a které ne. Napjatá situace, neschopnost dohodnout se na nějaké formě politické spolupráce, zákulisní intriky, osobní napadání a podrazy paralyzují chod hlavního města.
Ale neklesejme na mysli. Podle zastupitele Ludvíka (ČSSD) „...už vychladly takové ty osobní vášně a v tuhle chvíli už je to fakt o tom jednání.“ Paní primátorka zase sdělila, že chce, aby zde vznikla silná a stabilní koalice. Takže nás určitě čekají skvělé zítřky. Jen aby to netrvalo až do příštích řádných voleb, které se v Praze se mají konat až v roce 2018. 
Marta Semelová, předsedkyně klubu KSČM v Zastupitelstvu hl. m. Prahy
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama